Στην Κύπρο το 2021 η 9η Υπουργική Σύνοδος για Περιβάλλον και Εκπαίδευση της UNECE

Στην Κύπρο το 2021 η 9η Υπουργική Σύνοδος για Περιβάλλον και Εκπαίδευση της UNECE

Η Κύπρος θα είναι η χώρα που θα διοργανώσει την 9η Υπουργική Σύνοδο της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών (UNECE).

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα σε πανηγυρική συνεδρία της Επιτροπής για την Περιβαλλοντική Πολιτική (CEP), της UNECE, από τις 56 χώρες-μέλη της περιφέρειας της UNECE. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, πρόκειται για την πιο σημαντική, ίσως, Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στο πεδίο του Περιβάλλοντος, η οποία διεξάγεται κάθε πέντε χρόνια με τη συμμετοχή πέραν των 1.000 εθνικών αντιπροσώπων από περίπου 80 χώρες.

Ειδικότερα για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ), η σημασία της Συνόδου προσαυξάνεται από το γεγονός ότι η ΕΑΑ συνιστά σημαντική προτεραιότητα, αποτελώντας μαζί με την κυκλική/πράσινη οικονομία και τον αειφόρο τουρισμό τα τρία θέματα που έχουν αποφασισθεί να αποτελέσουν τις τρεις βασικές θεματικές της Συνόδου και θα συζητηθούν σε πολιτικό επίπεδο, καταλήγοντας στην ψήφιση συγκεκριμένων πολιτικών και στρατηγικών, οι οποίες θα επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό τις εθνικές πολιτικές.

«Η επιτυχία της Κύπρου είναι τεράστια, δεδομένης της πολιτικής σημασίας της Συνόδου, της επίδρασης των αποφάσεων που θα ληφθούν κατά τη διάρκειά της στα θέματα της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης αλλά και του γεγονότος ότι για πρώτη φορά αποφασίζεται η Σύνοδος να διεξαχθεί σε χώρα της Μεσογείου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι η διεξαγωγή της Υπουργικής Συνόδου για την Κύπρο έχει πολλαπλά οφέλη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

About Author