Επετειακή έκθεση για τα 100χρονα της Π.Μ. Τσεριώτης στο Audi Terminal

Επετειακή έκθεση για τα 100χρονα της Π.Μ. Τσεριώτης στο Audi Terminal

 


100 χρόνια επιτυχούς επιχειρηματικής δραστηριότητας γιόρτασε η Π. Μ. Τσεριώτης

 

Τη συμπλήρωση 100 χρόνων πρωτοπορίας και εξέλιξης γιόρτασε στις 4 Οκτωβρίου η Π.Μ. Τσεριώτης, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Audi Terminal στη Λευκωσία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, Υπουργών, Δημάρχων και άλλων κρατικών και πολιτειακών αξιωματούχων. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με τους παρουσία τους εκατοντάδες συνεργάτες από την Κύπρο και το εξωτερικό, εργαζόμενοι και φίλοι της εταιρείας, και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Επίκεντρο της εκδήλωσης αποτέλεσε μια ειδικά σχεδιασμένη έκθεση, αφιερωμένη στην πολύχρονη ιστορία της εταιρείας, που υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες και πρωτοπόρους της κυπριακής επιχειρηματικότητας και εξελίχθηκε σε ένα από τα μακροβιότερα και πιο αναγνωρισμένα επιχειρηματικά συγκροτήματα του τόπου. Με εκθέματα που περιλάμβαναν ιστορικά έγγραφα, φωτογραφίες, αλλά και αντικείμενα ανεκτίμητης ιστορικής και συναισθηματικής αξίας, η έκθεση προσέφερε στους εκλεκτούς προσκεκλημένους μια αναδρομή στα σημαντικά ορόσημα και ιστορικές στιγμές της εταιρείας, που σημάδεψαν την ίδια την εξέλιξη της κυπριακής αγοράς μέσα από τα χρόνια.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Αλέξανδρος Διογένους, CEO της Π.Μ. Τσεριώτης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ανέλυσε τους παράγοντες που συνέβαλαν στη συμπλήρωση 100 χρόνων επιτυχημένης δραστηριοποίησης του Ομίλου σε διάφορους εμπορικούς κλάδους. O κ. Διογένους ανάφερε επίσης ότι το ορόσημο αυτό είναι από μόνο του πολύ σημαντικό, προσθέτοντας: «Καθίσταται εντυπωσιακό εάν ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση σε ένα μικρό νησί, που ξεκίνησε ως ατομικό εμπορικό γραφείο του Παναγιώτη Τσεριώτη, άδραξε ευκαιρίες και τάσεις της αγοράς για να επεκταθεί σε διάφορους κλάδους, πέρασε από όλες τις δύσκολες στιγμές της τοπικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας του 20ού και του 21ου  αιώνα, για να γίνει ο πολυσχιδής όμιλος επιχειρήσεων που είναι σήμερα με συμμετοχή σε 10 εταιρίες,  που εργοδοτούν πέραν των 550 ατόμων και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών που πλησιάζει τα €150 εκατομμύρια».

Η Χριστιάννα Διογένους,CEO της UNICARS και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Μ Τσεριώτης αναφέρθηκε στα άτομα που ίδρυσαν και ανέπτυξαν την εταιρεία, τον Παναγιώτη Τσεριώτη, τον Λέλλο και τη Λύα Τσεριώτη, την Άννα Τσεριώτη Διογένους και την Πανδώρα Τσεριώτη, αλλά και όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Η στελέχωση ενός οργανισμού με άτομα έμπειρα και ικανά αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις βάσεις της επιτυχίας του. Τα εύσημα ανήκουν σε όσους εργάστηκαν και εργάζονται σκληρά και οδήγησαν την Π.Μ. Τσεριώτης στην ηγετική θέση που κατέχει σήμερα στην κυπριακή αγορά. Για εμάς, όλοι οι εργαζόμενοι της Π.Μ. Τσεριώτης αποτελούν αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας μας και όλοι μαζί  εργαζόμαστε ακούραστα για να πετύχουμε τους στόχους του Ομίλου, γι’ αυτό και θα ήθελα να τους εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας για τη συμβολή και την αφοσίωσή τους».

Ο Fred Kappler, Director of Sales του Volkswagen Group, στα πλαίσια της εκδήλωσης έκανε μια ιστορική αναδρομή στη συνεργασία των δύο εταιρειών, που άρχισε με την εισαγωγή του θρυλικού Volkswagen Beetle στην κυπριακή αγορά το 1953

Στη συνέχεια, στελέχη  εταιρειών – κολοσσών, που αποτελούν μακροχρόνιους συνεργάτες της εταιρείας, αναφέρθηκαν στην πολύχρονη σχέση τους με την Π. Μ. Τσεριώτης. Ο κ. Jean-Francois Etienne, Γενικός Διευθυντής της Unilever για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μίλησε για την εκατοντάχρονη συνεργασία της Unilever με την Π. Μ. Τσεριώτης και τις επενδύσεις που πραγματοποίησαν από κοινού στην κυπριακή αγορά, παρέχοντας στους καταναλωτές πλειάδα επώνυμων καταναλωτικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων και αγαπημένων προϊόντων που παράγονται στην Κύπρο όπως το Comfort και το CIF. Ο κ. Fred Kappler, Director of Sales του Volkswagen Group, έκανε μια ιστορική αναδρομή στη συνεργασία των δύο εταιρειών, που άρχισε με την εισαγωγή του θρυλικού Volkswagen Beetle στην κυπριακή αγορά το 1953 και εξελίχθηκε σε μια πολύχρονη σχέση μέσα από τη Unicars, που αντιπροσωπεύει σήμερα τα αυτοκίνητα Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Lamborghini, τις μοτοσυκλέτες Ducati και τα φορτηγά MAN του Ομίλου.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξήρε την κοινωνική προσφορά και τη συμβολή της εταιρείας στο εμπόριο και την οικονομία του τόπου. Συγκεκριμένα ανέφερε: ‘’ Η οικογένεια Τσεριώτη, κατάφερε να ξεπεράσει τα γεωγραφικά όρια της Κύπρου και να αναδείξει την εταιρεία ως έναν από τους πιο σημαντικούς και αξιόπιστους συνεργάτες εταιρειών – κολοσσών παγκόσμιας φήμης, καθιστώντας την πρόσθετα και ως έναν από τους πλέον σημαντικούς πρεσβευτές της κυπριακής επιχειρηματικότητας στη διεθνή κοινότητα. Θα ήτο παράλειψη αν δεν ανέφερα, ότι παράλληλα με την εταιρική της οντότητα, η εταιρεία Τσεριώτης επέδειξε συνέπεια από τη δημιουργία της σε δράσεις και ενέργειες κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που προάγουν την αλληλεγγύη και την προσφορά, με πρωτεργάτιδα της κοινωνικής και φιλανθρωπικής της δράσης, την Λύα.’’

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ένα μουσικό ταξίδι σε ρυθμούς jazz και swing των τελευταίων 100 χρόνων, ενώ όλοι οι προσκεκλημένοι έλαβαν μια πολυτελή, πολυσέλιδη επετειακή έκδοση, στην οποία αποτυπώνεται η εκατοντάχρονη πορεία της εταιρείας μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Η έκθεση στο Audi Terminal θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, από τις 08:30 μέχρι τις 18:00 τις καθημερινές και από τις 09:00 μέχρι τις 13.00 το Σάββατο.