MC MEDIA NETWORK

Advertisment

Έμφαση στην ενεργειακή αποδοτικότητα, το εργατικό δυναμικό και το βιώσιμο οικοσύστημα δίνει η Ελληνική Τράπεζα

Advertisment

Η στρατηγική της Ελληνικής σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Διακυβέρνησης  για τη διετία 2023-2025

Τη δέσμευση της Ελληνικής Τράπεζας για βιώσιμες πρακτικές στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και στην ανάπτυξη, συνδυάζοντας τις οικονομικές επιδόσεις με την περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη, και με την αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση, επιβεβαιώνει η Στρατηγική ΕSG, που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας, η στρατηγική σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Διακυβέρνησης (ESG) για τη διετία 2023-2025 καταρτίστηκε στο πλαίσιο διεθνών προδιαγραφών και βέλτιστων πρακτικών, δεδομένου ότι ο χρηματοοικονομικός τομέας αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

- Advertisement -

“Καθοριστικοί παράγοντες στη διαμόρφωση της Στρατηγικής ESG της Ελληνικής Τράπεζας αποτέλεσαν οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές και τοπικές στρατηγικές, η ανάλυση του ανταγωνισμού, το εποπτικό πλαίσιο και η ανάλυση ουσιαστικότητας”, αναφέρει η Τράπεζα, προσθέτοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο, η Στρατηγική στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: την ενεργειακή αποδοτικότητα και το μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα, το εργατικό δυναμικό του μέλλοντος, την ανθεκτικότητα και την απόδοση και, τέλος, το βιώσιμο οικοσύστημα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το διετές πλάνο χαρτογραφήθηκε στη βάση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι είναι παγκόσμιοι, καθολικοί και αλληλένδετοι, παρέχοντας μια κοινή γλώσσα, τόσο στις κυβερνήσεις όσο και στις επιχειρήσεις, για τη συμμετοχή τους στην επίλυση αυτών των προκλήσεων, δημιουργώντας νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

“Στόχος της Ελληνικής Τράπεζας μέσα από τη στρατηγική της είναι να ηγηθεί της μετάβασης στην Πράσινη Οικονομία με στόχους όπως την κλιματική ουδετερότητα ως το 2050, την ενεργειακή αποδοτικότητα, και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της Τράπεζας”, αναφέρει. Μεταξύ άλλων, η Τράπεζα θα επιδιώξει ως το 2030 τη μείωση κατά 55% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και κατά 36% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.

Σε επίπεδο εργατικού δυναμικού, στόχος είναι η εκπαίδευση όλου του προσωπικού της Τράπεζας σε θέματα ESG μέσω e-learning, η ευρύτερη ευημερία των εργαζομένων και η διασφάλιση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης. “Στόχος είναι ως το 2023 οι γυναίκες να κατέχουν το 30% των καίριων θέσεων της Τράπεζας και ως το 2026 το 33% των θέσεων εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Βασική προτεραιότητα είναι επίσης η απόκτηση ESG rating ως το τέλος του 2023 και η ενίσχυση των πλαισίων και γνωστοποιήσεων που αφορούν τη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα στις λειτουργίες του Οργανισμού. Στρατηγικός στόχος παραμένει η υποστήριξη των πελατών και των μετόχων στην πράσινη μετάβαση, αφήνοντας ένα θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και στην κοινωνία, υιοθετώντας βιώσιμες πρακτικές, χρηματοδοτώντας «πράσινες» επιχειρήσεις και συμμετέχοντας σε σειρά πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: κυπε

Advertisment

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Advertisment
Advertisment

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisment
Advertisment

BEST OF NETWORK

Advertisment
Advertisment