MC MEDIA NETWORK

«1st Greece-Cyprus Business Summit». Σε εξέλιξη οι εργασίες στην Αθήνα

Άρχισαν οι εργασίες στην Αθήνα

Με κεντρικό στόχο να αναδείξει και να διατυπώσει ιδέες και προτάσεις ούτως ώστε να αξιοποιηθούν συνέργειες σε έργα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και να προσδιοριστούν βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση πόρων της Δημόσιας Διοίκησης, πραγματοποιείται στην Αθήνα το επιχειρηματικό συνέδριο «1st Greece – Cyprus Business Summit».

- Advertisement -

Το συνέδριο διοργανώνει η Boussias Cyprus, υπό την αιγίδα των Ελληνικών Υπουργείων Οικονομικών και Τουρισμού, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) της Ελλάδος, καθώς και της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων της Κύπρου (ΟΕΒ).

Οι Ευρωπαϊκοί πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο που θα οδηγήσει τις οικονομίες Ελλάδος και Κύπρου σε μια νέα εποχή βασισμένη στην αειφόρο ανάπτυξη. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της πανδημίας, ενισχύουν το αίσθημα της ανησυχίας και της αβεβαιότητας, σηματοδοτώντας την ανάγκη για γενναίες αλλαγές και πολιτικές διαχείρισης που θα τονώσουν το οικονομικό περιβάλλον.

Κυβερνητικά στελέχη της Ελλάδας και της Κύπρου (Υπουργοί- Υφυπουργοί), επιφανείς μελετητές, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί,  εκπρόσωποι της επιμελητηριακής και επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και πρόεδροι οργανισμών θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις και αναλύσεις με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Οι εργασίες του συνεδρίου βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου υπεγράφη  Κοινη Δήλωση για τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων από τον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας Άδωνη Γεωργιάδη.

Οι ενότητες

Το Συνέδριο «1st Greece – Cyprus Business Summit», θα δώσει  έμφαση στη διεύρυνση του κύκλου επαφών σε Ελλάδα και Κύπρο καθώς και στη δικτύωση με σημαντικούς stakeholders του δημόσιου βίου και της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στις τέσσερις ενότητες (Επενδύσεις – Δημοσιονομική Πολιτική, Τεχνολογία & Αυτοδιοίκηση, Τουρισμός και Ναυτιλία) μέσα από τις ομιλίες, τις παρεμβάσεις και το διάλογο που θα αναπτυχθεί μεταξύ των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου θα αναλυθούν τα εξής θέματα:

-Ο ρόλος της Δημοσιονομικής Πολιτικής στην ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας και των Επενδύσεων

-Εθνική Οικονομία και Εξωστρέφεια – Νέες πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων

-Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση, Απορροφητικότητα για Βιώσιμη Ανάπτυξη

-Βιώσιμη Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα

– Ψηφιακός μετασχηματισμός –Ανάγκη για επιτάχυνση, ο ρόλος των εταιρειών

-Συνεργασία για την ενίσχυση της «βαριάς βιομηχανίας» των δύο χωρών

– Αναδυόμενοι τουριστικοί κλάδοι – Αναπτυξιακά εργαλεία στην υπηρεσία του Τουρισμού – Η ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας στην τουριστική βιομηχανία

– O δρόμος για την Αποανθρακοποίηση και την Ανάπτυξη στη Ναυτιλία

-Αναβάθμιση Υποδομών και Βέλτιστες πρακτικές παραγωγικότητας για ένα «πράσινο» μέλλον

Η Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλληλεπίδρασης, ανταλλαγής γνώσης και έμπνευσης για παραγωγική δράση και εξωστρέφεια, ώστε να προκύψουν νέες συνέργειες, να ανανεωθούν οι υπάρχουσες και  να τεθούν τα θεμέλια για ένα πιο γόνιμο επιχειρηματικό περιβάλλον ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Υπό το φως των νέων προκλήσεων, η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου θα προσπαθήσει να διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα και να δημιουργήσει ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον. ο Εκσυγχρονισμός, η Βιώσιμη Ανάπτυξη και οι Επενδύσεις βρίσκονται στο επίκεντρο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, του μεγαλύτερου σχεδίου που εκπονήθηκε, στοχεύοντας στην αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, μετατρέποντας το σε ανταγωνιστικό και εξωστρεφές με ψηφιακό και αποτελεσματικό υπόβαθρο. Το ποσό των περίπου 31 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρόκειται να εκταμιευθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – επιπροσθέτως των κονδυλίων που προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά Αναπτυξιακά Προγράμματα και τα οποία περιλαμβάνονται στον νέο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027, μπορεί να αποτελέσει τον απαραίτητο για την Ελλάδα και την Κύπρο πόλο έλξης σημαντικών και πρόσθετων ξένων επενδύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ