Τρεις μοναδικές παραστάσεις από την χοροθεατρική ομάδα BROKEN

Τρεις μοναδικές παραστάσεις από την χοροθεατρική ομάδα BROKEN

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματικά καινοτόμα χοροθεατρική παράσταση BROKEN της βρετανικής ομάδας Motionhouse, γνωστή για την παραγωγή θεαματικών παραστάσεων τεσσάρων διαστάσεων όπου η μουσική, το οπτικό στοιχείο, ο χορός και το θέατρο συνδυάζονται προσφέροντας στους θεατές μια ενιαία συναρπαστική εμπειρία. Το BROKEN έρχεται στην Κύπρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κύπρια 2015 σε τρεις μοναδικές παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία και στις 18 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παράσταση που έχει ήδη κερδίσει τις καλύτερες κριτικές στο πλαίσιο της παγκόσμιας της περιοδείας, από τις ΗΠΑ μέχρι και την Ιαπωνία, με τις περισσότερες παραστάσεις να είναι Sold Out. Με εμπνευστή και δημιουργό τον διεθνώς αναγνωρισμένο Καλλιτεχνικό Διευθυντή Kevin Finnan, γνωστό για τη δημιουργία ασυνήθιστων χορευτικών παραστάσεων σε απροσδόκητους χώρους, το Broken στελεχώνεται από επιλεγμένους παγκοσμίου φήμης χορευτές που συνδυάζουν αριστοτεχνικά την τέχνη του χορού και του θεάτρου.

Η παράσταση συνδυάζει γυμναστικές επιδείξεις, εντυπωσιακά ακροβατικά και συνταρακτική αφήγηση μαζί με επαναστατικά σκηνικά και ψηφιακές εικόνες που γίνονται ένα με τις κινήσεις των χορευτών. Θεματικά, η παράσταση πραγματεύεται την αβέβαιη, αλλά και ιδιαίτερη σχέση του ανθρώπου με τη γη, ως ο χώρος στον οποίο ζει, δημιουργεί, επιβιώνει και αποκτά εμπειρίες. Δοκιμάζοντας αυτή τη σχέση, κρεμάμενοι στην αβεβαιότητα και αναζητώντας ασφάλεια, οι χορευτές της ομάδας Motionhouse, υπερνικούν τις ρωγμές του κόσμου των ψευδαισθήσεων, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Η παράσταση επιδιώκει να οδηγήσει  τους θεατές σε ένα εμπειρικό ταξίδι μέσα στη γη, όπως δεν το έχουν βιώσει ποτέ προηγουμένως…

Η Motionhouse αντιπροσωπεύεται στην Κύπρο από την JY Productions, μια ευρωπαϊκή εταιρεία με Κύπριους ιδιοκτήτες και γραφεία στο Λονδίνο και την Αθήνα, που δραστηριοποιείται στην παρουσίαση υψηλής ποιότητας θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών και παραστάσεων σύγχρονου και κλασικού χορού.

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 8:30μ.μ. και είναι κατάλληλες για άτομα όλων των ηλικιών (8 και άνω). Για πληροφορίες και εισιτήρια: στον Παγκύπριο αριθμό 7000 2212, στο www.kypria.org.cy  και στο www.SoldOutTickets.com.cy

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ