Νέος Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, ο Καθηγητής Μιχάλης Κωμοδρόμος

Νέος Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, ο Καθηγητής Μιχάλης Κωμοδρόμος

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 25 Ιουλίου 2019, ο κ. Μιχάλης Κωμοδρόμος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ. Ο κ. Γιώργος Νικολέττος διορίστηκε Αντιπρόεδρος και ο κ. Χάρης Μίλλας νέο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ.

Ο κ. Μιχάλης Κωμοδρόμος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Καθηγητής και Αντιπρύτανης Έρευνας, Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Frederick. Μετά την ολοκλήρωση των πτυχιακών και μεταπτυχιακών του σπουδών, στο IowaStateUniversity στις ΗΠΑ, απέκτησε το διδακτορικό του τίτλο στην Ηλεκτρολογία το 1993. Επιστρέφοντας στην Κύπρο ανέλαβε ακαδημαϊκά καθήκοντα ως Επίκουρος Καθηγητής στο FrederickInstituteofTechnology. Με τη δημιουργία του FrederickUniversity, το 2007, υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών μέχρι το 2018. Το 2010 προήχθη στη βαθμίδα του Καθηγητή.

Στην ακαδημαϊκή, επαγγελματική του διαδρομή, ο Μιχάλης Κωμοδρόμος έχει αναπτύξει πολύπλευρο ερευνητικό έργο και έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, στους τομείς της επεξεργασίας σημάτων και αισθητήρων οπτικών ινών.Είναι συνεργάτης – κριτής άρθρων επιστημονικών περιοδικών και μέλος οργανωτικών επιτροπών επιστημονικών συνεδρίων. Είναι επίσης αξιολογητής ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εγκεκριμένος αξιολογητής του EngineeringBoardofEngineeringandTechnology (ABET), ΗΠΑ, για αξιολόγηση πανεπιστημιακών προγραμμάτων, στον κλάδο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Είναι Ανώτερο Μέλος (SeniorMember) του OpticalSocietyofAmericaOSA και Ανώτερο Μέλος του IEEE, του μεγαλύτερου επαγγελματικού οργανισμού στον κόσμο με αντικείμενο την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Ο κ. Κωμοδρόμος αναλαμβάνει Πρόεδρος της ΑΗΚ σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για τον Οργανισμό. Στόχος του, μαζί με τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Διεύθυνση, τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και τους Εργαζόμενους, είναι η μεγιστοποίηση της αξίας της ΑΗΚ, μέσα από ένα δρόμο πολλών αλλαγών και υψηλών απαιτήσεων, που δημιουργούνται από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στην Κύπρο.

Ο τομέας της ενέργειας είναι καταλυτικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη ενός τόπου. Είναι δεδομένο πως η πορεία της ΑΗΚ είναι ταυτόσημη με την ιστορία και το παρόν της ενέργειας στην Κύπρο. Στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Οργανισμός να έχει και στο μέλλον το διακριτό ρόλο που του αξίζει. Σε ένα ανοικτό περιβάλλον ανταγωνισμού και στα πλαίσια της πλήρους συμμόρφωσης της ΑΗΚ με τον λειτουργικό και λογιστικό διαχωρισμό, η ΑΗΚ οφείλει να εξελιχθεί και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Γιατί η εξέλιξη της ΑΗΚ δεν θα ωφελήσει μόνο την ίδια. Πάνω απ’ όλα θα ωφελήσει τον τόπο και την ευρύτερη κοινωνία.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

About Author