Μοσκοβισί: Να μην την πάθει η Βουλαγία όπως την Ελλάδα

Μοσκοβισί: Να μην την πάθει η Βουλαγία όπως την Ελλάδα

 


H  Βουλγαρία θα είναι το επόμενο νέο μέλος της Ευρωζώνης, ωστόσο θα πρέπει να αφιερώσει λίγο χρόνο για να ενισχύσει την οικονομία και τους θεσμούς της, ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο μιας κρίσης… ελληνικού τύπου. Αυτό δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, από τη Σόφια της Βουλγαρίας, μετά το Eurogroup για την Ελλάδα.

Το βαλκανικό κράτος, που έχει την προεδρία της Ε.Ε. μέχρι τον Ιούνιο, επιδιώκει να ενταχθεί αυτό το καλοκαίρι στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών, που αποτελεί τον πρόδρομο της εισόδου στην Ευρωζώνη, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο Επίτροπος Μοσκοβισί ωστόσο απέφυγε να μιλήσει με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. «Ας μην μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα. Η Βουλγαρία πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη κι αυτό δεν συμβαίνει εν μία νυκτί» είπε χαρακτηριστικά. «Η Ελλάδα δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί, μπήκε στην Ευρωζώνη απροετοίμαστη, κι αυτό οδήγησε σε κρίση. Η Βουλγαρία πρέπει να μπει στην Ευρωζώνη με ισχυρή οικονομία. Η σύγκλιση είναι απαραίτητη. Πρέπει να έχει ισχυρούς θεσμούς και να γίνει μέλος της τραπεζικής ένωσης» πρόσθεσε.

Το φτωχότερο μέλος της Ε.Ε. πληροί τα κριτήρια ένταξης στην Ε.Ε. και η ένταξή του αποτελεί θέμα πολιτικής βούλησης.

About Author