MC MEDIA NETWORK

Advertisment

Προσαρμοστικότητα στην πράξη με έσοδα ρεκόρ €87 εκατ.

Advertisment

Η PwC Κύπρου έχει εισέλθει με επιτυχία στη νέα εποχή προσαρμόζοντας το επιχειρηματικό της μοντέλο

Την ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα της PwC Κύπρου, παρά τις αντιξοότητες και την αστάθεια, καταδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα του οργανισμού για το 2023, τα οποία παρουσιάστηκαν στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Παρουσιάζοντας εξαιρετική δυναμική στις νέες συνθήκες της αγοράς, τα οικονομικά αποτελέσματα της PwC Κύπρου έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ καθώς τα συνολικά της έσοδα ανήλθαν στα €87 εκατ. σε σύγκριση με τα €83 εκατ. που σημείωσε την προηγούμενη χρονιά. Επιπρόσθετα, η συνεισφορά του οργανισμού στα έσοδα του κράτους ανήλθε στα €30 εκατ., ενώ κατά το υπό αναφορά οικονομικό έτος, η PwC Κύπρου επένδυσε στην εξέλιξη των ανθρώπων της και αύξησε τον αριθμό των εργαζομένων της, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 1.100. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε προσλήψεις 230 εργαζομένων, από τους οποίους οι 112 είναι νέοι απόφοιτοι πανεπιστημίων.

- Advertisement -

«Η πλήρης συμμόρφωση με την πολιτική κυρώσεων του παγκόσμιου δικτύου της PwC, είχε ως αποτέλεσμα να απωλέσουμε περισσότερο από 20% των εσόδων μας, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο, χάρη στην ταχεία εφαρμογή της φιλόδοξης στρατηγικής μας, πετύχαμε με συλλογικότητα και αποφασιστικότητα τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων, βάζοντας παράλληλα δυνατά θεμέλια για τη συνεχιζόμενη μετεξέλιξη του οργανισμού μας», εξηγεί ο Φίλιππος Σώσειλος, CEO του οργανισμού.

Επιτυχής μετάβαση

To 2023 αποτελεί το έτος, κατά το οποίο η μετάβαση του οργανισμού σε ένα νέο, σύγχρονο και ανθεκτικό μοντέλο λειτουργίας, καθιερώνεται επιτυχώς. Ο οργανισμός κατάφερε να ανταπεξέλθει των προκλήσεων που επήλθαν λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων αλλά και της ραγδαίας αλλαγής στον τρόπο λειτουργίας των αγορών. Εφαρμόζοντας στην πράξη την παγκόσμια στρατηγική της PwC “The new Equation”, βρίσκεται πλέον σε συγκριτικά ανταγωνιστική θέση για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών του. Δεν είναι τυχαίο που σε ποιοτική έρευνα πελατών που διεξήγαγε ο οργανισμός, στο ερώτημα αν θα πρότειναν την PwC Κύπρου σε συνεργάτες και συναδέλφους, ο συγκεντρωτικός βαθμός που δόθηκε ήταν 9,26 με απόλυτο το 10. Το γενικότερο ποσοστό ικανοποίησης των πελατών από την PwC Κύπρου, ανήλθε σε 9,05. Οι Δείκτες παρουσιάζουν επιπρόσθετη βελτίωση από την αντίστοιχη περσινή έρευνα.

Επικέντρωση στη μεταμόρφωση

Το φετινό ετήσιο συνέδριο της PwC Κύπρου ήταν επικεντρωμένο στην προσπάθεια στρατηγικής μεταμόρφωσης του οργανισμού στο πλαίσιο των γενικότερων διεθνών αλλαγών και τάσεων  που εκτυλίσσονται ραγδαία.

Το συνέδριο χαιρέτησε ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέλυσε το κυβερνητικό πλάνο για μία βιώσιμη οικονομία και για περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Επιπρόσθετα, ο Blair Sheppard, Global Leader, Strategy & Leadership της PwC στις ΗΠΑ, προχώρησε σε λεπτομερή ανάλυση των τάσεων σε θέματα Στρατηγικής και Ηγεσίας, αναδεικνύοντας τις μεγάλες ευκαιρίες για την κυπριακή οικονομία.

Νέα δεδομένα με το PwC Foundation

Η ίδρυση του πρωτοποριακού μη κερδοσκοπικού οργανισμού PwC Foundation κατά το 2022 έφερε μια νέα πνοή. Στο υπό εξέταση οικονομικό έτος (1η Ιουλίου 2022 έως 30 Ιουνίου 2023), ο οργανισμός πρόσφερε συνολικά €436.300 στο πλαίσιο των τριών βασικών του πυλώνων δράσης: Εκπαίδευση & Πολιτισμός, Νεανική Επιχειρηματικότητα και Προσφορά από τους ανθρώπους του οργανισμού. Επιπρόσθετα, οι άνθρωποι της PwC Κύπρου τον περασμένο χρόνο αφιέρωσαν περισσότερες από 1.500 ώρες σε εθελοντικές δράσεις.

Η ετήσια ανασκόπηση της PwC, η οποία περιλαμβάνει τα οικονομικά αποτελέσματα και τον απολογισμό των κύριων δράσεων του οργανισμού για το 2023 είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα https://www.pwc.com.cy/en/annual-review/assets/annual-review-2023.pdf.

Advertisment

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Advertisment
Advertisment

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisment
Advertisment

BEST OF NETWORK

Advertisment
Advertisment