Ενας μαύρος πάνθηρας βολτάρει σε γαλλική γειτονιά

Ενας μαύρος πάνθηρας βολτάρει σε γαλλική γειτονιά

Οι κάτοικοι της επαρχίας Αρμεντιέρ, κοντά στη Λιλ της Γαλλίας, είδαν έκπληκτοι έναν μαύρο πάνθηρα, περίπου 5 μηνών, να περπατάει αμέριμνος πάνω σε ένα περβάζι.

Το νεαρό ζώο έμπαινε και έβγαινε μέσα από το ανοιχτό παράθυρο ενός σπιτιού, για περίπου μία ώρα. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και ειδικοί διασώστες μπήκαν στο σπίτι όσο πιο ήρεμα μπορούσαν για να μην το τρομάξουν. Τελικά, ένας κτηνίατρος κατάφερε να το ηρεμήσει με ένα βελάκι ποτισμένο με αναισθητικό.

Ο μικρός πάνθηρας ζυγίζει 20 κιλά και έχει το μέγεθος ενός μικρού Λαμπραντόρ, όπως είπε στη γαλλική εφημερίδα La Voix du Nord, ο Καντέρ Λαγκουατί, από την Υπηρεσία Προστασίας Ζώων της Λιλ.

Θα αναρωτιέστε, φυσικά, πώς βρέθηκε ένας πάνθηρας μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή. Οπως διαπιστώθηκε, είναι το κατοικίδιο μίας οικογένειας, τα μέλη της οποίας υποστηρίζουν ότι δεν είναι καθόλου άγριος, τα νύχια του είναι κομμένα και χαίρει άκρας υγείας.

Σύμφωνα με τους διασώστες, το ζώο το «έσκασε» από το σπίτι του και αφού έκανε βόλτες στην πόλη, αποφάσισε να μπεί σε ένα άλλο σπίτι, στο οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν ένα 15χρονο κορίτσι. Μόλις είδε τον μαύρο πάνθηρα να τριγυρίζει στους διαδρόμους, της κόπηκε το αίμα. «Ευτυχώς, δεν ήταν άγριος…» είπε η μητέρα του.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν δρομολογήσει την αποστολή του σε ασφαλές περιβάλλον και οι αστυνομία διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε το ζώο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκε. Στην Γαλλία είναι παράνομη η κατοχή αγρίων ζώων από ιδιώτες.

Πηγή: BBC

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

About Author