MC MEDIA NETWORK

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι ανά το παγκόσμιο προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα


Συνέντευξη από τον Χρίστο Βασιλείου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της KPMG Κύπρου

Η έρευνα της KPMG 2021 CEO Outlook Pulse Survey πραγματοποίησε σειρά συνεντεύξεων με διευθύνοντες σύμβουλους επιχειρήσεων με τη μεγαλύτερη επιρροή ανά το παγκόσμιο και τους ζήτησε να εκφράσουν τις προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεων τους, καθώς και του οικονομικού κλίματος κατά τα επόμενα τρία χρόνια. Η έρευνα ζήτησε επίσης να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη συνεχιζόμενη πανδημία του COVID-19. 500 διευθύνοντες σύμβουλοι από 11 βασικές αγορές (Αυστραλία, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ) έλαβαν μέρος στην έρευνα, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με την έρευνα, 45% των διευθύνοντων συμβούλων δήλωσαν ότι δεν αναμένουν επιστροφή στην «κανονικότητα» μέχρι και το 2022. Πώς το σχολιάζετε;

- Advertisement -

Στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς, οι πλείστοι διευθύνοντες σύμβουλοι ανά το παγκόσμιο δήλωναν σχετικά αισιόδοξοι για την προοπτική της χώρας τους καθώς και για την οικονομία γενικότερα, τονίζοντας πως ο παράγοντας ευελιξία αποτελεί το νέο «όπλο» στη φαρέτρα των επιχειρήσεων και ότι εάν δεν καταφέρουν να προσαρμοστούν στις συνεχείς αλλαγές και εξελίξεις, πιθανώς η επιχείρησή τους θα καταστεί μη βιώσιμη.

Σήμερα, έχοντας διανύσει περισσότερο από ένα χρόνο σε κατάσταση πανδημίας, ακριβώς το τελευταίο σημείο, δηλαδή η συνεχής μετεξέλιξη, προσαρμογή και ευελιξία στα νέα δεδομένα, αποδεικνύονται καθοριστικά στον αγώνα για επιβίωση ένεκα των επιπτώσεων της πανδημίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα κατάσταση πραγμάτων που επέφερε η πανδημία, ήταν στην κορυφή της λίστας των ανησυχιών που εξέφρασαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι. Πιο συγκεκριμένα, το 24% των ερωτηθέντων δήλωσε πως οι αλλαγές που επέφερε η πανδημία είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξει το επιχειρηματικό μοντέλο της επιχείρησής τους για πάντα. Επιπλέον, το 55% ανησυχεί για την πρόσβαση του προσωπικού τους σε ένα εμβόλιο COVID-19, γεγονός που επηρεάζει την προοπτική του πότε ακριβώς θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στο χώρο εργασίας. Το 90% των ερωτηθέντων εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από το προσωπικό του να αναφέρει το πότε έχει/θα έχει εμβολιαστεί, κάτι που μπορεί να υποβοηθήσει τις επιχειρήσεις στο να λάβουν μέτρα για την προστασία του εργατικού τους δυναμικού. Ωστόσο, το 34% των διευθύνοντων συμβούλων ανησυχεί για την παραπληροφόρηση που επικρατεί γύρω από το ζήτημα της ασφάλειας του εμβολίου COVID-19, καθώς και για το τι μέλλει γενέσθαι για το προσωπικό που θα επιλέξει να μην το λάβει.

Ποια είναι τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο;

Τα σημαντικότερα ευρήματα συνοψίζονται στα εξής: 

  • Οι αποφάσεις των εθνικών κυβερνήσεων και η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος καθοδηγούν τη λήψη αποφάσεων: Το 76% των διευθύνοντων συμβούλων βλέπει την προτροπή των κυβερνήσεων προς τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στην «κανονικότητα» ως ενθάρρυνση για τις επιχειρήσεις να ζητήσουν από το προσωπικό να επιστρέψει στον χώρο εργασίας. Επιπλέον, το 61% των διευθύνοντων συμβούλων δήλωσαν ότι θα περιμένουν επίσης να δουν μια επιτυχή έκβαση του εμβολιαστικού προγράμματος (πάνω από το 50% του πληθυσμού να εμβολιαστεί), προτού προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια επιστροφής προσωπικού στο γραφείο. 
  • Οι διευθύνοντες σύμβουλοι ανά το παγκόσμιο δεν σκοπεύουν να μειώσουν το εμβαδόν των χώρων εργασίας τους: Η έρευνα διαπιστώνει ότι μόνο το 17% των διευθύνοντων συμβούλων σκοπεύουν να μειώσουν το μέγεθος των χώρων εργασίας τους, ένεκα των επιπτώσεων της πανδημίας. Το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 69% τον Αύγουστο του 2020.
  • Οι διευθύνοντες σύμβουλοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο ενδεχόμενο πλήρους απομακρυσμένου εργατικού δυναμικού: Οι διευθύνοντες σύμβουλοι διερευνούν το πώς θα μοιάζει η νέα πραγματικότητα, αλλά μόνο το 30% εξετάζει ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας για το προσωπικό του στη μετά-COVΙD-19 εποχή, όπου οι περισσότεροι υπάλληλοι θα μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως 2-3 ημέρες την εβδομάδα.
  • Η ESG διακυβέρνηση κερδίζει έδαφος στην εταιρική ατζέντα: Με τη σύνοδο COP26 για το κλίμα να πραγματοποιείται φέτος και τις ΗΠΑ να επανεντάσσονται στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, το 49% των διευθύνοντων συμβούλων δήλωσε πως σχεδιάζει να εφαρμόσει πιο αυστηρές πρακτικές στη βάση ESG κριτηρίων – Περιβαλλοντικών (Environmental), Κοινωνικών (Social) και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Governance). 

Ποιο από τα συμπεράσματα της έρευνας θεωρείτε ως το πιο σημαντικό;

Οι απαντήσεις των διευθύνοντων συμβούλων κατέδειξαν πως προτού πάρουν οποιεσδήποτε σημαντικές αποφάσεις, επιθυμούν να εξασφαλίσουν ότι το εργατικό τους δυναμικό είναι προστατευμένο από τον κορωνοϊό. Η κινητικότητα που παρατηρείται τελευταία στη διάθεση εμβολίων COVID-19 δίνει στους διευθύνοντες συμβούλους μια νότα αισιοδοξίας. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η έρευνα ανέδειξε ότι αρκετοί από τους διευθύνοντες συμβούλους έχουν λάβει ισχυρά μέτρα κατά τη διάρκεια της κρίσης, με σκοπό την αναδιαμόρφωση του λειτουργικού τους μοντέλου και του τρόπου εργασίας τους, επιταχύνοντας την ανάπτυξη βασικών έργων μετασχηματισμού, είτε από ανάγκη, είτε κατ’ επιλογή.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στις κυπριακές επιχειρήσεις;

Πέρα από τα αυτονόητα που είναι η αυξημένη επαγρύπνηση σε θέματα ασφάλειας και υγείας του προσωπικού τους, καθώς και διαφύλαξης των σχέσεων με τους πελάτες, προτρέπω τις επιχειρήσεις του τόπου να επιταχύνουν το πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού τους και να προχωρήσουν σε αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν, ώστε αυτές να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του νέου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Χρίστος Βασιλείου, Διευθύνων Σύμβουλος, KPMG Limited, 22 209 000, cvasiliou@kpmg.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ