MC MEDIA NETWORK

Η νέα τάση που κάνει θραύση… Τουρισμός για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Η μία μετά την άλλη, χώρες και ταξιδιωτικά πρακτορεία διαθέτουν πακέτα προσφορών σε τουρίστες, που συνδυάζουν διακοπές και εμβολιασμό. Στην Ευρώπη, στον «χορό» μπαίνει από τη Δευτέρα το μικροσκοπικό Σαν Μαρίνο. Όμως, το ηθικό ερώτημα παραμένει ανοιχτό

Εάν κρίνει κανείς από τον μέσο όρο του κόστους, θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει και… «κυνήγι θησαυρού».

- Advertisement -

Άγνωστη μέχρι χθες έννοια, ο «τουρισμός των εμβολίων» ανθεί στους καιρούς της πανδημίας, εξαιτίας των μετ’ εμποδίων εκστρατειών εμβολιασμού σε αρκετές χώρες.

Κι έτσι, η «βεντάλια» προσφοράς ολοένα και ανοίγει για αυτού του τύπου τα ταξίδια, που προσφέρουν ταυτόχρονα διακοπές και άμεση πρόσβαση σε εμβόλια στον τόπο προορισμού.

Ταξιδιωτικά πρακτορεία και ολόκληρες χώρες «ποντάρουν» πια στην αναδυόμενη αυτή μορφή ιατρικού τουρισμού, που στις περισσότερες περιπτώσεις απευθύνεται σε έχοντες, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφέλιμου.

Σαν Μαρίνο…. καλεί Σερβία

Από αυτή τη Δευτέρα, το περίκλειστο στην κεντρική Ιταλία μικροκράτος του Σαν Μαρίνο -που δεν ανήκει στην Ε.Ε., αλλά έχει το ευρώ για νόμισμά του- θα υποδέχεται «τουρίστες του εμβολίου», προσφέροντας με το αζημίωτο διακοπές και το ρωσικό σκεύασμα Sputnik V.

Οι δύο δόσεις θα χρεώνονται 50 ευρώ. Πλην όμως, υπό την προϋπόθεση μίνιμουμ τριήμερης διανυκτέρευσης για κάθε χορήγησή τους.

Ζητούμενο για το Σαν Μαρίνο είναι η ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται, αφού εμβολιάστηκε το 64% των 34.000 κατοίκων του. Το μικροκράτος δηλώνει σήμερα ότι είναι σχεδόν «Covid free».

Οι εξελίξεις ήταν πάντως αντίστροφες στη Σερβία, που εγκαινίασε τρόπον τινά τον «εμβολιαστικό τουρισμό» στην Ευρώπη, χάρη στο μεγάλο απόθεμα εμβολίων που έλαβε από τη Ρωσία, την Κίνα και, τελικά, τη Δύση.

Περίπου 30.000 ξένοι, κυρίως Βαλκάνιοι, είχαν εμβολιαστεί δωρεάν στη χώρα μέχρι τις 9 Απριλίου, οπότε η σερβική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει το πρόγραμμα για ξένους τουρίστες, καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα και η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της αρνείτο να εμβολιαστεί.

Μέχρι σήμερα, έχει ανοσοποιηθεί το ένα τέταρτο του σερβικού πληθυσμού.

Τώρα, ο Σέρβος πρόεδρος υπόσχεται 3.000 δηνάρια (περίπου 25 ευρώ) σε όποιον κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου μέχρι τα τέλη του μήνα.

Οι εμβολιασμοί γίνονται πια ακόμη σε εμπορικά κέντρα.

Και στους δημόσιους υπαλλήλους ανακοινώθηκε ότι, εάν δεν εμβολιαστούν και νοσήσουν από Covid-19, δεν θα λάβουν μισθό για το διάστημα της απουσίας τους, λόγω της ασθένειας, από την εργασία.

Sputnik V και… σπα

Το νορβηγικό ταξιδιωτικό πρακτορείο World Visitor συνεχίζει να οργανώνει πακέτα εμβολιαστικού τουρισμού με προορισμό τη Μόσχα.

Αυτό των 1.999 ευρώ περιλαμβάνει τα δύο αεροπορικά ταξίδια μέσα σε ένα μήνα, με τριήμερη διαμονή κάθε φορά, για τη χορήγηση των δύο δόσεων του Sputnik V σε ιδιωτικές κλινικές.

Το ακριβό πακέτο των 2.999 ευρώ περιλαμβάνει πολυτελή διαμονή 22 ημερών σε ρωσικό θέρετρο, με θεραπείες σπα και τη χορήγηση των δύο δόσεων στην αρχή και στο τέλος του ταξιδιού.

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα ενδιάμεσων ταξιδιών στην Τουρκία ή στο Ντουμπάι.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ