Χρηματιστήρια: Μυτιληναίος και ΔΕΗ έκαναν τη διαφορά στο ΧΑ

Χρηματιστήρια: Μυτιληναίος και ΔΕΗ έκαναν τη διαφορά στο ΧΑ

Με τον τζίρο να παραμένει στα γνωστά, άθλια, επίπεδα των τελευταίων πολλών ημερών και τις Τραπεζικές βοήθειες μονίμως απούσες, ή ελάχιστες στο Εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλώ, το όποιο ενδιαφέρον εξαντλήθηκε σε τίτλους του μη Τραπεζικού 25αρη και σε λίγες μετοχές από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Από εκεί και πέρα, το σημερινό ξεκίνημα της Wall Street με θετικό πρόσημο, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή κινητοποίηση των αγοραστών στο τελευταίο κομμάτι της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των βασικών δεικτών στα υψηλά ημέρας, ή πολύ κοντά σε αυτά, αφού έβαλαν “χέρι βοηθείας” και οι τελικές δημοπρασίες.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή συνεδρίαση έδωσε κάποιες “αναπνοές” στους βασικούς δείκτες του Χ.Α., κλείνοντας τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 636 μονάδων και τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης υψηλότερα των 1519 μονάδων.

Με τα τρέχοντα δεδομένα, σαν καλύτερο δυνατό σενάριο παραμένει αυτό της πλάγιας – πλαγιοανοδικής κίνησης, με σχετική αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για επιμέρους τίτλους, όλων των κεφαλαιοποιήσεων.

Σαφώς πιο ευδιάκριτη από το Χ.Α., η παρουσία των αγοραστών στην Αγορά ομολόγων, είχε σαν αποτέλεσμα την νέα υποχώρηση των αποδόσεων (στο 1,123% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου).

Επιστρέφοντας, αξίζει υπενθύμισης ότι το Χ.Α. διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά το Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (Αnnual Greek Roadshow). Λόγω των ειδικών συνθηκών, φέτος το Συνέδριο 17 – 18 και 21/9 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Θα συμμετάσχουν οι Εισηγμένες, ΑΔΜΗΕ, ΑΛΦΑ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΑΤΤ, ΜΠΡΙΚ, ΕΕΕ, CENER, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΧΑ, ΕΥΡΩΒ, ΦΡΛΚ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΙΚΤΙΝ, ΚΡΙ, ΛΑΜΔΑ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΠΕΤΡΟ, ΠΕΙΡ, ΟΛΠ, ΠΡΟΝΤΕΑ, ΠΡΟΦ, ΔΕΗ, ΚΟΥΕΣ, ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ, ΠΛΑΘ, ΒΙΟ και TITC.

Ξεκινώντας και σήμερα την αναφορά από το Δεικτοβαρές Τραπεζικό ταμπλώ και τις μετοχές που το απαρτίζουν, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε η Πειραιώς (+2,62%), ενώ και τα δύο πρόσημα άλλαξαν οι Alpha Bank (-0,17%), Εθνική (+1,24%) και Eurobank (+1,34%).

Ίδια με τους επιμέρους τίτλους και η συμπεριφορά του κλαδικού δείκτη, που κινήθηκε μεταξύ 316,10 (-0,60%) και 321,23 μονάδων (+1,01%). Πριν τις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε στις 320,76 (+0,86%) και τερμάτισε τη συνεδρίαση σε νέα υψηλά και στις 321,26 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,02%.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω δείκτης έχει δώσει ημερήσιο σήμα εξόδου, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 338 μονάδων. Σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών, η επόμενη στήριξη στις 300 – 296 μονάδες.

Μένοντας στον κλάδο, “στα 10 δισ. ευρώ ανεβάζουν οι εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος τα ‘κόκκινα’ δάνεια, που θα αφήσει πίσω της η νέα οικονομική κρίση”. Αυτό επεσήμανε χθες ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Γιάννης Μουρμούρας στην τοποθέτησή του, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης με θέμα τις Ελληνικές Τράπεζες, σύμφωνα με την “Καθημερινή”.

Ο κ. Μουρμούρας σημείωσε ότι “με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, τα ‘κόκκινα’ δάνεια των Ελληνικών Τραπεζών ανέρχονται σε 54 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 33% του χαρτοφυλακίου τους”.

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου, “η Κομισιόν βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις Ελληνικές Αρχές και έχουμε αποφασίσει από κοινού ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να προαναγγελθούν τώρα μόνιμες μειώσεις φόρων και αυξημένες παροχές που ενδέχεται να προκαλέσουν μεσοπρόθεσμο πρόβλημα στον Ελληνικό προϋπολογισμό’ ανέφερε στο ‘Euro2day.gr’ υψηλά ιστάμενος Αξιωματούχος της Κομισιόν. Ενόψει των εξαγγελιών Μητσοτάκη από την ΔΕΘ αυτό το Σαββατοκύριακο, οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι ‘η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αποδεχθεί αυτή την λογική και δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις”.

Ερχόμενοι στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών blue chips, όπου σήμερα σημειώθηκε μία πιο ευδιάκριτη κινητοποίηση των αγοραστών, αξίζει υποσημείωσης ότι το μικρό αγοραστικό ενδιαφέρον δεν συμπεριέλαβε τους τίτλους των ΑΡΑΙΓ (-0,86%), ΕΕΕ (-0,88%), ΕΥΔΑΠ (-3,06%), ΜΟΗ (-1,68%), ΟΛΠ (-0,36%), ΣΑΡ (-0,12%), ΤΕΝΕΡΓ (-2,69%), οι οποίοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με αρνητική ημερήσια μεταβολή. Αμετάβλητες οι μετοχές των ΕΛΠΕ και ΦΡΛΚ.

Από εκεί και πέρα, νέα υψηλά 39 μηνών για τον τίτλο της ΔΕΗ (+4,68%). Αξίζει να σημειωθεί ότι το ημερήσιο “stop long” ανέβηκε στα 3,876 ευρώ.

Συνεχίστηκαν οι ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στην μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ (-2,69%), μετά τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά. Παραμένει σαν πρώτη, θεωρητική, αντίσταση, τα 12,06 ευρώ. Μέγιστη αποδεκτή διόρθωση, μέχρι τα 11,18 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

Αν και βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 10,60 ευρώ (-2,57%), βάζοντας υποψηφιότητα για τρίτη συνεδρίαση με κλείσιμο χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 11,00 ευρώ, προς το τέλος των συναλλαγών οι αγοραστές πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες και ο τίτλος της TITC γύρισε σε θετικό πρόσημο, δοκιμάζοντας τιμές μέχρι τα 11,02 ευρώ (+1,29%), όμως οι “sellers” δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και το κουδούνι της λήξης βρήκε την μετοχή στα 10,8 ευρώ (-0,74%. Το ημερήσιο διάγραμμα έχει γυρίσει “short” με “stop” στα 11,40 ευρώ, με την πρώτη αντίσταση στα 11,14 ευρώ. Αν επιστρέψουν οι “sellers”, η επόμενη στήριξη στην ζώνη 10,44 – 10,28 ευρώ.

“Καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων για την μετοχή της Μυτιληναίος (+6,22%, με τον μεγαλύτερο όγκο του τελευταίου εξαμήνου), στον απόηχο των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Εισηγμένη και των εκτιμήσεων της Διοίκησης που ακολούθησαν. Ο τίτλος κινείται σε υψηλά 7μηνου, βάζοντας σαν επόμενο στόχο το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 9,00 ευρώ. Η πρώτη στήριξη στα 8,12 ευρώ και η αμέσως επόμενη στα 7,885 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, σε συνέχεια της υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης από την Εταιρεία ΑΝΚΟΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ο “Προτείνων”), ο Προτείνων ενημερώνει το Επενδυτικό Κοινό ότι, σε συνέχεια της από 9/9/2020 ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου 2020 από την Newsphone (0%) και, κατά συνέπεια, κατόπιν της λήξης της κλειστής περιόδου κατά την οποία απαγορεύονται, δυνάμει του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, οι συναλλαγές σε μετοχές της Εταιρείας από τα Πρόσωπα που ασκούν διευθυντικά καθήκοντα, καθώς και τα Πρόσωπα που έχουν στενό δεσμό με αυτά, πρόκειται να επανεκκινήσει τις αγορές μετοχών της Εταιρείας από σήμερα, κατά τα διαλαμβανόμενα στην από 24/6/2020 ανακοίνωση υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης.

Από εκεί και πέρα, αισθητή αύξηση των συναλλαγών στην ΕΥΑΘ (-2,17%) καθώς εμφανίστηκε σημαντική εντολή πώλησης στα 4,05 ευρώ και η οποία δεν απορροφήθηκε εξ ολοκλήρου, μαζεύεται πέριξ των 0,27 ευρώ η Δομική Κρήτης (0%), επιστροφή αγοραστών σε ΑλουμύλΑΛΜΥ +7,89% (+7,89%), Profile (+1,77%), Trastor (+1,22%), Intralot (+5,51%) και Intercontinental (+1,71%), ενώ δίπλωσαν τις ανοδικές συνεδριάσεις οι Ευρ. Πίστη (+2,77%), Κέκροψ (+6,47%), Άβαξ (+1,28%), Τρ. Αττικής (+0,94%), Λύκος (+1,36%) και Ελγέκα (+3,32%).

Χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο το “bid” σε Κυριακούλη (+3,35%), Ιντρακάτ (+0,85%), Q&R (+2,62%), Entersoft (+2,40%) και Epsilon Net (+0,78%), ευδιάκριτη η παρουσία πωλητή στην Έλαστρον (-5,43%), πέντε οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον Πετρόπουλο (+8,65%), ενώ το τελευταίο θετικό κλείσιμο η Ιντεάλ (-4,07%) το σημείωσε στις 3/9.

Πέντε οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για τον Σπύρου (-2,31%), προσπάθεια αντίδρασης μετά από “καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων στον Παπουτσάνη (+2,43%), όλο και χαμηλότερα η ΕΚΤΕΡ (-1,81%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για τον Μουζάκη (-1,21%), ξαφνικά συναλλαγές στην Revoil (-3,81%), “καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων για την Quest (+1,23%), “έσπασε” ανοδικά τη συσσώρευση η Performance Technologies (+4,87%), ενώ μία πρώτη κίνηση, υπό την “επίβλεψη του μάγιστρου” σημειώθηκε στην Forthnet (+19,17%). Ο τίτλος για να κάνει εντύπωση στους traders, θα χρειαστεί κλείσιμο πάνω από τα 0,338 ευρώ.

Τεχνικά, ο ΓΔ πήρε απόσταση ασφαλείας από τις 625 μονάδες (ημερήσιο “stop long”) και εξασφάλισε και κλείσιμο υψηλότερα των 636 μονάδων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι τεχνικές προϋποθέσεις, για αναμέτρηση με την ζώνη 652 – 662. Το πτωτικό σενάριο, που δείχνει να έχει οριακά περισσότερες πιθανότητες, θα αναβληθεί μόνο με την έγκυρη και έγκαιρη υπέρβαση των 652 – 662 μονάδων. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορεί να αποκλειστεί κίνηση προς τις 680 – 685 και 740 μονάδες.

Αντίθετα, αν οι “sellers” πετύχουν την “άλωση” των 625 μονάδων, η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στις 593 – 582 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κράτησε το “οχυρό” των 1494 μονάδων (ημερήσιο “stop long”) και πέτυχε ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 1519 μονάδων, κινούμενος προς τις 1528 – 1540 μονάδες, βάζοντας σαν επόμενο στόχο τις 1569 μονάδες.

Προσοχή, κλείσιμο χαμηλότερα των 1494 μονάδων, θα ανοίξει την “καταπακτή” προς τις 1456 – 1426 και 1349 – 1315 μονάδες.

Τι λένε οι Αναλυτές
“Το ενδιαφέρον στις Εταιρείες που ανακοινώνουν αποτελέσματα, καθώς η δεύτερη ανάγνωση και η επικαιροποίηση των προοπτικών για το 2020, θα τραβήξουν την προσοχή των ενεργών Επενδυτών”, αναφέρει στις εκτιμήσεις της η Beta Sec.

“Η Κριστίν Λαγκάρντ αποσαφήνισε τις κατευθύνσεις και το περιεχόμενο της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, ενώ η συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη αναμένεται να επιβεβαιώσει την ενίσχυση των δεσμών της Γαλλίας με την Ελλάδα, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα. Δεδομένα που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε συγχρονισμό και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου με το θετικό momentum των Διεθνών Αγορών, στο βαθμό που υπάρξει ουσιαστική συναλλακτική αναβάθμιση, με την αυξημένη συμμετοχή των Επενδυτών στα δρώμενα”, εκτιμά η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Καλή η εικόνα των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου του ΟΠΑΠ, παρά την μείωση των βασικών γραμμών (EBITDA, καθαρών κερδών) όπως αναμενόταν, λόγω της αύξησης των ελεύθερων ταμειακών ροών και της μείωσης του καθαρού δανεισμού σε τριμηνιαία βάση. Η Εταιρεία εισήγαγε στα καταστήματα στα τέλη Ιουνίου το νέο προϊόν, PowerSpin, που είναι μια μοντέρνα εκδοχή του τροχού της τύχης. Τέλος, η ΟΠΑΠ και η Kaizen Gaming (η οποία λειτουργεί το brand Stoiximan) υπέβαλαν στην Ε.Ε.Ε.Π. στις 3/9/2020 και 4/9/2020, αντίστοιχα, την αίτησή τους για τις νέες online άδειες. Η Ε.Ε.Ε.Π. θα χορηγήσει τις άδειες εντός δύο μηνών από την υποβολή των συμπληρωματικών στοιχείων. Παραμένουμε θετικοί για την μετοχή. Αδύναμα τα αποτελέσματα εξαμήνου της Μυτιληναίος σε όλες τις γραμμές. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) υποχώρησαν κατά 17% σε ετήσια βάση, τα καθαρά κέρδη κατά 15%, οι ελεύθερες ταμειακές ροές κατά 92%, ενώ ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε κατά €57 εκατ. από την αρχή του χρόνου”, σημειώνει η Merit Sec.

“Δεν έχει αλλοιωθεί η εικόνα του ΓΔΧΑ, ο οποίος παραμένει εντός του στενού εύρους τιμών. Η μεταβλητότητα το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθεί, λόγω των διακυμάνσεων στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες, αλλά και λόγω της επικείμενης λήξης Παραγώγων τριμηνιαίου κύκλου την επόμενη Παρασκευή”, επισημαίνει η Leon Depolas Sec.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο συνέχισε την προσπάθεια επανάκτησης των 640 μονάδων, στοχεύοντας στην επανείσοδό του στο βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι, που διέσπασε πρόσφατα, επισημαίνει ο Λουκάς Παπαϊωάννου.

Η χαμηλού κόστους και ενδιαφέροντος προσπάθεια, έφερε ξανά δείκτες και μετοχές στις πρώτες αντιστάσεις τους. Οι σημερινές συνεχιζόμενες ανακοινώσεις αρνητικών μακροοικονομικών μεγεθών (ανεργία & πληθωρισμός), δείχνει ότι το πρόβλημα είναι σοβαρότερο από ότι πολλοί ανέμεναν.

Το -2,3% του πληθωρισμού τον μήνα Αύγουστο, μας θυμίζει καταστάσεις στασιμοπληθωρισμού της Ιαπωνικής Οικονομίας, με όλα τα μειονεκτήματα και κανένα από τα πλεονεκτήματα της Χώρας του “Ανατέλλοντος Ηλίου”.

Αν συνυπολογίσουμε ότι ακόμα είμαστε στον Σεπτέμβριο, τα Ελληνοτουρκικά, εκ νέου το Προσφυγικό, αλλά και τα ανοικτά οικονομικά μέτωπα, δικαίως οι Επενδυτές συνεχίζουν την αποχή τους, μόνο από το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Με δεδομένο ότι και τα Διεθνή Χρηματιστήρια αρχίζουν να λαμβάνουν υπόψη τις προειδοποιήσεις έγκριτων Αναλυτών για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, η επιφυλακτικότητα παραμένει. Τρανή απόδειξη της επιφυλακτικότητας τα στοιχεία του Χ.Α., που για όλο το 2020 δείχνει σταθερά πωλητές τους Ξένους, με τους Έλληνες να απορροφούν την προσφορά.

Η Ελληνική Ομολογιακή Αγορά, παρά τα ανωτέρω προβλήματα, συνεχίζει να δείχνει υποδειγματική συμπεριφορά, με τους Ελληνικούς Κρατικούς τίτλους να συνεχίζουν να παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Η μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα, συνεχίζει να παραμένει προβληματική, όσο παραμένει χαμηλότερα των 660 μονάδων ο ΓΔ και 1572 ο FTSE25.

Όσο ο ΔΤΡ παραμένει κάτω από τις 360 μονάδες, η Αγορά δύσκολα θα δει υψηλότερα επίπεδα (λόγω βαρύτητάς τους), παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μικρού αριθμού εξωστρεφών μετοχών, αλλά κυρίως του ΜΥΤΙΛ που συγκέντρωσε σχεδόν το 20% των συναλλαγών.

Οι Τράπεζες συνεχίζουν να ασθμαίνουν στο ταμπλώ, προσπαθώντας να βελτιώσουν την εικόνα τους, με τα διάφορα προγράμματα τιτλοποιήσεων “κόκκινων” δανείων. Όμως η εξελισσόμενη ύφεση, αλλά και η καταβαράθρωση του Τουρισμού, προμηνύουν νέα προβλήματα για τον κλάδο.

Συμπερασματικά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες FED & ECB, οι πάσης φύσεως πληγές της Παγκόσμιας Οικονομίας παραμένουν, μαζί με την υποβόσκουσα γεωπολιτική αστάθεια σε διάφορα μέτωπα της Υφηλίου. Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι η απεριόριστη ρευστότητα δεν λύνει όλα τα οικονομικά & κοινωνικά προβλήματα, απλώς τα εξομαλύνει βραχυχρόνια…

Εκτιμούμε ότι τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία, θα έχουν και συνέχεια, αλλά και σοβαρές επιπτώσεις, που θα γίνονται αντιληπτές όσο βαδίζουμε προς τον Χειμώνα. Σε συνδυασμό με τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών, μας αναγκάζουν να παραμένουμε επιφυλακτικοί & σε εγρήγορση, μέχρι να διασπαστούν έγκυρα σημαντικές αντιστάσεις, τόσο σε δείκτες όσο και σε μετοχές.

Η σημερινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ, δεν μας έκαναν σοφότερους ως προς το μέγεθος της αβεβαιότητας για την ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής Οικονομίας. Όσο για την αποκλιμάκωση της Ελληνοτουρκικής κρίσης, οι εξελίξεις στο θέμα της Ελληνογαλλικής συμμαχίας θα μας φωτίσουν περισσότερο, αν και εκτιμούμε ότι η Τουρκική Οικονομία θα αποτελέσει την “Αχίλλειο πέρνα” του T. Erdogan. Ο χρόνος του μειώνεται επικίνδυνα, όσο η Τουρκική Λίρα καταγράφει συνεχώς νέα ιστορικά υψηλά, έναντι του Δολαρίου & του Ευρώ.

Τέλος τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα επηρεάσουν την μετέπειτα εικόνα της Ελληνικής Οικονομίας & Κεφαλαιαγοράς. Προς το παρόν η πραγματική Οικονομία είναι άκρως προβληματική, όπως και η εικόνα του Κρατικού προϋπολογισμού, αλλά και του χρέους. Αν τα μέτρα επικεντρωθούν (άλλη μια φορά) σε παροχές που δεν θα δημιουργούν Εθνικό προϊόν & επενδύσεις, η ταλαιπωρία θα συνεχισθεί…

“Πληροφορούμε ότι μετά το αξέχαστο 2015, μικρή μερίδα Ξένων Προμηθευτών ζητά προκαταβολή 100% για παραγγελίες Πρώτων Υλών & Ανταλλακτικών, από Ελληνικές Εταιρείες. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και θα επανέλθουμε, μόλις επιβεβαιώσουμε τον μέγεθός του, αλλά και τα αίτια”, σημειώνει ο Οικονομολόγος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Θανάσης Σταυρόπουλος, euro2day.gr