MC MEDIA NETWORK

ΠτΔ: Η Κύπρος ξέφυγε από τα οικονομικά αδιέξοδα

 

- Advertisement -

Στην αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να ξεφύγει η Κύπρος από τα οικονομικά αδιέξοδα τα οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας σε χοροεσπερίδα του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Πάφο ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην σταθερότητα της οικονομίας αλλά και στους ρυθμούς ανάπτυξης του 3% που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφερόμενος στην πόλη της Πάφου ο κ.Αναστασιάδης είπε, πως δεκαετίες ανέμενε η πόλη της Πάφου, να αναγεννηθεί, να αναμορφωθεί και να καταστεί πραγματικά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι τόσο ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο, “μέσα από μια ιδιαίτερα προγραμματισμένη, καλά σχεδιασμένη, πειθαρχημένη πολιτική, φρόντισαν έτσι ώστε, να μην απογοητεύσουν ούτε τον Πρόεδρο που ήρθε και εξήγγειλε τα μέτρα, αλλά ούτε και τους πολίτες της Πάφου μέσα από καθυστερήσεις και έλλειψη προγραμματισμού”.

Πρόσθεσε πως αυτό είναι πολύ σημαντικό , δηλώνοντας παράλληλα, πως από τα 21 έργα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, τα 19 εκτελούνται στην επαρχία Πάφου.

Στις αρχικές εξαγγελίες του, είπε ο κ. Αναστασιάδης, δεν είχε αναφερθεί στην κατασκευή του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς αφού δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν σε θέση η Κυβέρνηση να εκτελέσει το έργο.

Το έργο ωστόσο συνέχισε, έχει συμπεριληφθεί στους προϋπολογισμούς του 2018 με συγκεκριμένο κονδύλι.

Όταν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ύστερα από τα αποτελέσματα των οικονομικών μελετών, έπεισε το Υπουργικό Συμβούλιο πάντα με την συμπαράσταση του Υπουργού Μεταφορών και Έργων Μάριου Δημητριάδη και με τις παρεμβάσεις των βουλευτών προεξάρχοντος του βουλευτή του ΔΗΣΥ Κώστα Κωνσταντίνου, είπε ο κ. Αναστασιάδης, “πήραμε απόφαση στο Υπουργικό Συμβούλιο και εννοούμε αυτό που λέμε, ότι από το 2018 στο προϋπολογισμό θα υπάρχει συγκεκριμένο ποσό προκειμένου να αρχίσουν τα έργα του δρόμου Πάφου –Πόλης Χρυσοχούς έτσι ώστε το συντομότερο να είμαστε σε θέση να πούμε ότι επιτέλους ένας βραχνάς δεκαετιών ευρίσκεται υπό υλοποίηση”.

Είπε επίσης ότι η “εκσυγχρονίσαμε την Eθνική Φρουρά, μειώσαμε την θητεία στην Εθνική Φρουρά χωρίς να μειώσουμε την δυνατότητα της την αμυντική”.

Αντίθετα συνέχισε, αναβαθμίζεται, γιατί υπάρχει ένα πρόγραμμα που μέσα από τον εκσυγχρονισμό δημιουργούνται οι προοπτικές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως άμεση μέριμνα της Κυβέρνησης ήταν οι ευάλωτες ομάδες και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που αποτελεί ένα επίτευγμα της παρούσας Κυβέρνησης.

Να έχει κράτος πρόνοιας που να βλέπει εκείνους πραγματικά που αντιμετωπίζουν προβλήματα και όχι τα λεγόμενα “τσεκούδια” όπως είπε που στο παρελθόν μας οδήγησαν στην χρεοκοπία.

Ακολούθως αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας όπου από το 16% σήμερα είμαστε κοντά στο 11%. Το γεγονός ότι παρουσιάζεται ανάπτυξη, ότι ανέκαμψαν οι εταιρείες ανάκαμψης γης δεν ήταν τυχαίο, αφού όπως επεξήγησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , ήταν γιατί, με μελετημένο τρόπο είχαμε εξαγγείλει αμέσως μετά πολεοδομικά κίνητρα και κίνητρα που να ενθαρρύνουν επενδύσεις .

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Κύπρος σήμερα μετατρέπεται σε ένα εργοτάξιο.

Βλέπω είπε, “τον τουρισμό να αναπτύσσεται και χαίρομαι πραγματικά γιατί μέσα από τη συνετή εξωτερική πολιτική έχουμε κατορθώσει να είμαστε μια χώρα σταθερότητας , να έχουμε αναπτύξει στενότατους δεσμούς με όλες τις γειτονικές μας χώρες ,από το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, την Ιορδανία, το Λίβανο , τη Ρωσία την Αμερική”.

Προσπαθούμε με κάθε τρόπο συνέχισε, “ πέραν των Ευρωπαίων εταίρων να αποκαταστήσουμε το κύρος της χώρας μας” .

O κ. Αναστασιάδης ξεκαθάρισε πως δεν είναι πρόθεση του να ασκήσει κριτική προς οποιονδήποτε ούτε να αντιπαρατεθεί με οποιονδήποτε, δηλώνοντας πως αυτό που προέχει είναι να δούμε πως μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το κυπριακό λαό.

Πρόσθεσε ακόμη, “ πως δεν είναι μέσα από την αντιπαλότητα από τα ωραία συνθήματα ή τις χυδαίες ύβρεις που θα επιτύχουμε αυτό τον στόχο”.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως θα έχουμε επιτέλους Γενικό Σχέδιο Υγείας που να καλύπτει το σύνολο του λαού.

Δεν θα μιλήσω είπε ο κ. Αναστασιάδης για τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, δεν θα μιλήσω για την πάταξη της διαφθοράς, δεν θα μιλήσω για τα όσα έχουμε πράξει προκειμένου να είμαστε σήμερα όρθιοι και εμείς και ο τραπεζικός τομέας.

Αυτό που μας ενδιαφέρει σημείωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις προγραμματικές μας δηλώσεις .

Μην αναμένετε υποσχέσεις, εάν δεν είναι εντός των δυνατοτήτων μας,κατέληξε.

Σημειώνεται πως στην χοροεσπερίδα του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Πάφο που τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου παρέστησαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης , ο Υπουργός Μεταφορών Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, βουλευτές , Δημάρχοι και πλήθος κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ