MC MEDIA NETWORK

Οι Finastra και Uni Systems επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην Ευρώπη

Η συμφωνία αφορά στο Fusion Essence για ανάπτυξη λύσεων είτε στο cloud και είτε στις εγκαταστάσεις των πελατών

Οι Finastra και Uni Systems προχώρησαν σε επέκταση της συνεργασίας τους με την υπογραφή συμφωνίας μεταπώλησης του Fusion Essence της Finastra. Πρόκειται για ψηφιακή λύση νέας γενιάς, cloud-based και on-premise που παρέχει ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες τραπεζικές υπηρεσίες στους πελάτες. Η συμφωνία καλύπτει τη γεωγραφική περιοχή της Αδριατικής, της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς και τη Μεσόγειο, έχοντας ως βάση τις εγκαταστάσεις της Uni Systems στην Αθήνα, το Βουκουρέστι, τη Βαρκελώνη και το Μιλάνο.

- Advertisement -

Η νέα συμφωνία επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία των εταιρειών στους τομείς Treasury and Capital Markets, Risk και Payments, με τη Uni Systems να έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο τμήμα που καλύπτει τη δυνατότητα pre-sales, πωλήσεων και ανάπτυξης λύσεων Finastra. Το Fusion Essence της Finastra παρέχει πρωτοποριακά, εξατομικευμένα προϊόντα και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους τελικούς πελάτες, ενισχύοντας την κερδοφορία των οργανισμών. Η ολοκληρωμένη επιχειρησιακή λειτουργικότητα της λύσης, η προηγμένη αρχιτεκτονική και το διευρυμένο οικοσύστημα, διασφαλίζουν ότι οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν άμεσα, εξασφαλίζοντας παράλληλα μελλοντικές στρατηγικές πρωτοβουλίες. Σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία υλοποίησης και τις υπηρεσίες υποστήριξης, η Uni Systems είναι σε θέση να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της προσαρμοσμένες στις τοπικές ανάγκες.

Η Uni Systems διαθέτει εκτενή εμπειρία άνω των 30 χρόνων στις λύσεις core banking, με πολυάριθμες υλοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη. Η προσθήκη του Fusion Essence, της τρίτης κατά σειρά λύσης της Finastra στο χαρτοφυλάκιο της Uni Systems έρχεται σαν φυσική συνέχεια της δέσμευσής της στην εξυπηρέτηση του τραπεζικού κλάδου.

Ο Κωνσταντίνος Σέρρος, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Τραπεζικού και Χρηματοοικονομικού τομέα της Uni Systems, δήλωσε: «Αυτή η νέα συμφωνία με τη Finastra υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στις ψηφιακές, νέας γενιάς υπηρεσίες του τραπεζικού κλάδου και σηματοδοτεί τη μετατόπιση της προσοχής μας προς περισσότερο ευέλικτα και πελατοκεντρικά μοντέλα. Επιπλέον, μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε υπηρεσίες που βελτιώνουν τη λειτουργία των τραπεζικών ιδρυμάτων, έχοντας ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών για τους τελικούς πελάτες τους. Θεωρούμε ότι η συνεργασία μας έχει πολλές προοπτικές και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτή».

Ο Keith Redding, Chief Revenue Officer, Universal Banking της Finastra, δήλωσε: «Η τραπεζική λύση μας που είναι διαθέσιμη τόσο on-premise όσο και στο cloud μέσω του Microsoft Azure, έχει σχεδιαστεί ώστε να βοηθά τις τράπεζες να αποκτούν πρόσβαση σε AI και data analytics και να προσφέρουν στους πελάτες τους μία μοναδική, ευχάριστη και εξαιρετικά εξατομικευμένη εμπειρία. Η συνεργασία μας με τη Uni Systems μας έχει ήδη δώσει την ευκαιρία να προσεγγίζουμε νέες αγορές και να εξυπηρετούμε περισσότερους πελάτες σε άλλους τομείς όπου δραστηριοποιούμαστε. Χάρη στους εξειδικευμένους της συμβούλους και την τεχνογνωσία της στο να υλοποιεί τις λύσεις μας, η διευρυμένη μας εταιρική συνεργασία θα βοηθήσει τόσο τις εδραιωμένες όσο και τα νέα ιδρύματα λιανικής τραπεζικής της κεντρικής και της νοτιοανατολικής Ευρώπης να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα ενός προηγμένου, ψηφιακού τραπεζικού συστήματος».

Σχετικά με τη Uni Systems
Η Uni Systems, μέλος του Ομίλου Quest, συγκαταλέγεται στις πλέον αξιόπιστες εταιρείες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών ΤΠΕ στον ευρωπαϊκό χώρο, αποτελώντας στρατηγικό εταίρο Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, οργανισμών Δημοσίου, Τηλεπικοινωνιακών παρόχων και επιχειρήσεων από το 1964. Σήμερα, επενδύει έμπρακτα στην ευρωπαϊκή προοπτική της, επιδεικνύοντας εξαιρετική αξιοπιστία και ευρύ χαρτοφυλάκιο επιτυχιών και βέλτιστων πρακτικών σε περισσότερες από 25 χώρες μέσω των θυγατρικών της εταιρειών σε Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Ιταλία και Ισπανία. Περισσότερες πληροφορίες: unisystems.com.
About Finastra
Η Finastra είναι ένας παγκόσμιος πάροχος χρηματοοικονομικών εφαρμογών λογισμικού που κυκλοφόρησε το 2017 την κορυφαία ανοιχτή πλατφόρμα για την ανάπτυξη καινοτομίας, FusionFabric.cloud. Εξυπηρετεί χρηματοοικονομικά ιδρύματα όλων των μεγεθών, παρέχοντας βραβευμένες λύσεις και υπηρεσίες για Lending, Payments, Treasury & Capital Markets και Retail & Digital Banking προκειμένου οι τράπεζες να μπορούν να υποστηρίζουν τις άμεσες τραπεζικές σχέσεις τους και να αναπτύσσονται μέσω έμμεσων καναλιών, όπως η ενσωματωμένη χρηματοδότηση και το Banking as a Service. Η πρωτοποριακή της προσέγγιση και η δέσμευσή της για ανοιχτή χρηματοδότηση και συνεργασία είναι ο λόγος που την εμπιστεύονται περίπου 8.600 ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων 90 εκ των 100 κορυφαίων τραπεζών στον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε finastra.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ