Νέες γερανογέφυρες στο λιμάνι Λεμεσού για τα μεγαλύτερα πλοία παγκοσμίως

Νέες γερανογέφυρες στο λιμάνι Λεμεσού για τα μεγαλύτερα πλοία παγκοσμίως

 


Στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Λεμεσού κατέφθασαν σήμερα το πρωί οι δύο γερανογέφυρες τύπου Super Post – Panamax που αγόρασε η Eurogate με στόχο την αναβάθμιση της υποδομής και των υπηρεσιών που προσφέρει.

Πρόκειται για δύο γερανούς μεγάλου μεγέθους, που κατασκευάστηκαν  στην Ιταλία, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν πλοία με μέχρι και 23 εμπορευματοκιβώτια σε πλάτος, δηλαδή τα μεγαλύτερα πλοία παγκοσμίως. Η αγορά των δύο γερανογέφυρων αποτελεί μέρος ενός επενδυτικού πακέτου ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ από την Eurogate.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Πούρος, Διευθυντής Επιχειρήσεων της Eurogate Container Terminal Limassol, είπε πως στόχος της εταιρείας είναι οι γερανογέφυρες να τεθούν σε λειτουργία το συντομότερο δυνατόν, διευκρινίζοντας ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να εγκατασταθούν και να ελεγχθούν πριν τη λειτουργία τους. «Με την αγορά αυτή το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων της Λεμεσού, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλα ευρωπαϊκά και η Eurogate θα είναι σε θέση να προσφέρει ακόμη πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες», πρόσθεσε.

Η αγορά των γερανογεφυρών θα ενισχύσει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Eurogate για ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση και αύξηση του όγκου εργασιών στο λιμάνι Λεμεσού. Στους μακροπρόθεσμους στόχους της εταιρείας είναι η ανάδειξη του λιμανιού Λεμεσού σε ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό σταθμό.

H EUROGATE Container Terminal Limassol Ltd είναι η διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Λεμεσού. Εργοδοτεί στην Κύπρο 200 άτομα. Με στόχο να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, η εταιρεία επιδιώκει την αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών του τερματικού και την αύξηση του όγκου εργασιών στο λιμάνι. Ο Όμιλος EUROGATE αποτελεί τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο διαχειριστή σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη και χειρίζεται γύρω στα 15 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια (TEU) σε 12 τερματικούς σταθμούς στη Γερμανία, την Ιταλία, το Μαρόκο, την Πορτογαλία, τη Ρωσία και την Κύπρο. Ο Όμιλος εργοδοτεί περισσότερα από οκτώ χιλιάδες άτομα.