Η Πάφος συνεχίζει να έχει τα σκήπτρα στα πωλητήρια έγγραφα

Η Πάφος συνεχίζει να έχει τα σκήπτρα στα πωλητήρια έγγραφα

 


Η Πάφος συνεχίζει να έχει τα σκήπτρα και το 2018 σε πωλητήρια έγγραφα σε αλλοδαπούς με 40.3%, με την Λεμεσό να ακολουθεί με 29.7%. Η Λάρνακα είναι στην  τρίτη θέση με 14.3%, και η Αμμόχωστος  με την Λευκωσία να είναι τελευταίες  με 11.4 %  και 4.3% αντίστοιχα .

Κατά το μήνα Φεβρουάριο, συνολικά 666 συμβάσεις πώλησης οικιστικών και εμπορικών ακινήτων και γης βρίσκονταν σε γραφεία του κτηματολογίου σε όλη την Κύπρο. Από τις 666 συμβάσεις που κατατέθηκαν, 306 (46%) κατατέθηκαν από εγχώριους (Κύπριους) αγοραστές, ενώ το 54% (360) κατατέθηκαν από αγοραστές στο εξωτερικό (μη Κυπρίους). Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη αύξηση του αριθμού των πωλήσεων σε αλλοδαπούς.

O κ. Σάκης Χατζηαλεξάνδρου, Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ του Ομίλου Λεπτός ανέφερε ότι: “Η Πάφος κατάφερε με την συνεχή και στοχευμένη προσπάθεια των ντόπιων επιχειρηματιών ανάπτυξης γης να παραμείνει πρώτη και να ελκύει συνεχώς τους ξένους αγοραστές και επενδυτές οι οποίοι δείχνουν την προτίμηση τους κυρίως σε παραθαλάσσιες επαύλεις (Κόλπος των Κοραλλίων, Λατσί, Χλώρακα) ή σε πολυτελή διαμερίσματα (Κάτω Πάφος ) σε οργανωμένα συγκροτήματα, τα οποία τους παρέχουν τόσο ασφάλεια αλλά και μεγάλη ποικιλία ανέσεων, ευκολιών και υπηρεσιών”.

O κ. Χατζηαλεξάνδρου πρόσθεσε επίσης ότι “η περιοχή της Πάφου έχει γίνει πόλος έλξης για τους αγοραστές και τους επιχειρηματίες από τη Ρωσία, τη Κίνα και τη Μέση Ανατολή όπως επίσης και Ευρωπαίους. Η πόλη της Πάφου και ολόκληρη η επαρχία είναι η πιο ασφαλής περιοχή στο νησί, όπου μπορεί κάποιος να ζήση, να εργαστεί και να κάνει τις διακοπές του. Το τέλειο κλίμα μαζί με τη νέα κοσμοπολίτικη κουλτούρα στην περιοχή αύξησαν τη παρουσία ξένων αγοραστών και επενδυτών. Η Πάφος έχει επίσης αναγνωριστεί τον περασμένο χρόνο ως η καλύτερη πόλη οπού κάποιος μπορεί να αγοράσει μια εξοχική κατοικία”.