Η επιχειρηματικότητα και η κοινωνική αλληλεγγύη στο επίκεντρο της εταιρικής ευθύνης της PwC Κύπρου

Η επιχειρηματικότητα και η κοινωνική αλληλεγγύη στο επίκεντρο της εταιρικής ευθύνης της PwC Κύπρου

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Ευθύνης

Την κοινωνική υπευθυνότητα που τη χαρακτηρίζει απέδειξε εμπράκτως για μία ακόμη χρονιά η PwC Κύπρου, υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Ευθύνης με βασικούς άξονες την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και των κυπριακών επιχειρήσεων, ειδικά εν μέσω της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η PwC δημοσιεύει τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020, ο οποίος αφορά την περίοδο 1 Ιουλίου 2019 μέχρι 30 Ιουνίου 2020.

Κοινωνικό έργο

Η PwC Κύπρου επιβράβευσε αριστούχους φοιτητές του πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και φοιτητές άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Επιπρόσθετα, με την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων του, ο οργανισμός διοργάνωσε για 18η συνεχή χρονιά την καθιερωμένη αιμοδοσία, ενώ συμμετείχε και στην εκστρατεία Movember του Europa Uomo Cyprus. Στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η PwC για ακόμη μια χρονιά στήριξε 31 κοινωφελείς οργανισμούς με την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών και επιπλέον με το συνολικό ποσό των €73.000. Ο οργανισμός στηρίζει επίσης πολιτιστικά ιδρύματα που προωθούν τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, όπως είναι η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος.

Στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας

Η PwC στηρίζει την τοπική κοινωνία και προωθεί τη νεανική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με εκπαιδευτικούς και επιχειρηματικούς φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Junior Achievement Κύπρου, το Chrysalis LEAP και το Κέντρο Αριστείας, Έρευνας και Καινοτομίας RISE. Κατά τη διάρκεια του έτους, οι άνθρωποι της PwC αφιέρωσαν σε εθελοντική βάση περισσότερες από 654 ώρες σε διάφορα προγράμματα, συμμετέχοντας ως μέντορες των μαθητών και των νέων επιχειρηματιών, ενώ επενδύθηκαν περισσότερα από €74.000 σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Περιβαλλοντική συνείδηση

Αναγνωρίζοντας την ευθύνη της απέναντι στο περιβάλλον και τη σημασία μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, η PwC Κύπρου υλοποίησε φέτος ένα ολιστικό Περιβαλλοντικό Σύστημα Διαχείρισης, μέσω του οποίου εφαρμόζονται βέλτιστες πρακτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης των καθημερινών δραστηριοτήτων του οργανισμού. Κατά τη διάρκεια του έτους, η PwC Κύπρου απέκτησε δύο περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις εκ των οποίων η μια αφορά την πιστοποίηση των γραφείων της ως «Green Offices», ενώ αναθεώρησε και επικαιροποίησε το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ISO 14001:2015.

Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα

Κατά τη διάρκεια του έτους, η PwC στάθηκε δίπλα στην επιχειρηματική κοινότητα μέσα από την συγγραφή και δημοσιοποίηση ενημερωτικού υλικού και μελετών, όπως το «Restart Cyprus», το «COVID-19 – Impact of the pandemic on the Cyprus Economy» και το «Restart Cyprus: Now», τη διεξαγωγή εκδηλώσεων και διαδικτυακών συζητήσεων, καθώς και δύο ερευνών, όπου οι Κύπριοι CEOs και CFOs μοιράστηκαν τις απόψεις τους σχετικά με σημαντικά ζητήματα που τους απασχολούν. Επιπλέον, υπηρεσίες αξίας €125.000 προσφέρθηκαν ως pro-bono σε οργανισμούς και κοινωφελή ιδρύματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC κ. Ευγένιος Ευγενίου ανέδειξε σε δηλώσεις του ότι «το πρόγραμμα Εταιρικής Ευθύνης του οργανισμού, εστιάζει στην κοινωνία, στον εθελοντισμό, στην εμπλοκή των ανθρώπων του οργανισμού και στην αξιοποίηση των εξειδικευμένων γνώσεων τους. Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις με τις οποίες επιλέγουμε να υπάρχει διάδραση με την κυπριακή κοινωνία είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια για ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση της PwC για την κοινωνική δράση του οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pwc.com.cy/cr-review.