MC MEDIA NETWORK

Δωρεά ύψους €320,000 του ΜΚΟ Tech Island σε εκδήλωση στην Οδού για στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών

Στη φιλανθρωπική εκδήλωση Γίνε το Δέντρο της Ζωής Εσύ που έλαβε χώρα στην Οδού, που σκοπό είχε την ενθάρρυνση και αναπτέρωση του ηθικού των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου Ιουλίου, αλλά και τη στήριξη και αναγέννηση της περιοχής, συμμετείχε το περασμένο Σάββατο ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Tech Island.

Το ΔΣ του ΜΚΟ Tech Island, εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ του Οργανισμού κ. Στυλιανός Λάμπρου, ο οποίος προχώρησε σε σύντομο χαιρετισμό.

- Advertisement -

Στο χαιρετισμό του ο κ. Λάμπρου, επεσήμανε την έμπρακτη αλληλεγγύη των εταιρειών-μελών του Οργανισμού για στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών και των κατοίκων τους, και προχώρησε σε ανακοίνωση μιας από τις πολλές ενέργειες οι οποίες έχουν τροχοδρομηθεί για την στήριξη και ανοικοδόμηση των πληγέντων περιοχών και κατοίκων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λάμπρου ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση χρηματικού ποσού ύψους €320,000 για στήριξη πενήντα τεσσάρων (54) φοιτητών που ανήκουν στις πυρόπληκτες Κοινότητες Οδούς, Μελίνης, Επταγώνιας, Αρακαπά, Οράς και  Αγίων Βαβατσινιάς, καθώς και της Οργάνωσης Παραγωγών Βασιλική Γη. Πιο συγκεκριμένα, το Tech Island προσέφερε επιταγή €5.000 σε κάθε φοιτητή, ενώ ταυτόχρονα προσέφερε το χρηματικό ποσό ύψους €50,000 για στήριξη της Οργάνωσης Βασιλική Γη.

Σε δηλώσεις του, το Μέλος του ΔΣ κ. Alexey Gubarev δήλωσε: “Ένας από τους πυλώνες του Οργανισμού μας είναι η κοινωνική ευθύνη και η υποστήριξη προς τις κοινότητες όπου ζούμε και λειτουργούμε και ως εκ τούτου, πήραμε την απόφαση να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση λόγω των αποτελεσμάτων των πρόσφατων πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή. Ελπίζουμε ότι οι προσπάθειές μας θα βοηθήσουν τις γύρω περιοχές που επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές, στη διαδικασία αποκατάστασης τους και επαναφοράς της ζωής τους στο φυσιολογικό.”

Στην εκδήλωση, σε σύντομο χαιρετισμό προχώρησε και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, όπου έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Tech Island αναφέροντας: “Είναι αυτό το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, που μετατρέπεται σε πράξη και που πρέπει όλοι να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. Ένα παράδειγμα-πρότυπο του Tech Island, γιατί οι επιχειρήσεις του τόπου μας αλλά και οι επιχειρήσεις που φιλοξενεί ο τόπος μας, έχουν και αυτές τη δική τους υποχρέωση που πρέπει να εκφράζεται με πράξεις μέσα από την κοινωνική ευθύνη.”

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή το Tech Island εξήγγειλε σημαντική βοήθεια από εισφορές των εταιρειών μελών του, συλλέγοντας ποσό ύψους €900,000 το οποίο θα διατεθεί για στήριξη προς τις πυρόπληκτες περιοχές και τους κατοίκους τους. Τα μέλη του Tech Island τα οποία προχώρησαν σε δωρεά για τη συλλογή του παραπάνω ποσού είναι οι:

 • Easybrain
 • Ecommbx
 • Ecommpay
 • FunCorp
 • Exness
 • Nexters
 • Palta
 • Servers.com
 • TheSoul Publishing
 • WiseBits
 • BrainRocket
 • AITarget
 • Victor Shaburov (entrepreneur)

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Tech Island:

Το Tech Island είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το 2021 και συγκεντρώνει κάτω από την ομπρέλα του όλες τις κορυφαίες εταιρείες στους τομείς του ICT και της καινοτομίας που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, Κυπριακής και διεθνούς προέλευσης.

Ο οργανισμός Tech Island, δημιουργήθηκε με κεντρική αποστολή την ενεργή δραστηριοποίηση σε θέματα που αφορούν την βελτίωση της Κύπρου και του κανονιστικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία και κάθοδο εταιρειών και επαγγελματιών του τομέα τεχνολογίας και καινοτομίας στην Κύπρο, καθώς και την ενίσχυση και βελτίωση της διεθνούς εικόνας της.

Οι ενέργειες που έγιναν και γίνονται, προσδοκούν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην Κύπρο, ο οποίος τομέας το Tech Island ευελπιστεί να καταστεί νέος πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

www.thetechisland.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ