MC MEDIA NETWORK

Ελληνική Τράπεζα: Πολυεπίπεδη προσφορά στην κοινωνία εν μέσω πανδημίας

Εν μέσω πρωτοφανών συνθηκών η Τράπεζα ενίσχυσε την κοινωνική της δράση

Με υπευθυνότητα και επίγνωση του ρόλου της στην κυπριακή κοινωνία η Ελληνική Τράπεζα ενίσχυσε την κοινωνική της δράση εν μέσω της πανδημίας του Covid-19. Από τη μια, δόθηκε προτεραιότητα στη στήριξη της οικονομίας και στην επιχειρησιακή συνέχεια της Τράπεζας και από την άλλη στη διασφάλιση της ασφαλούς πρόσβασης του κοινού σε τραπεζικές υπηρεσίες. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Τράπεζα έθεσε σε εφαρμογή μια σειρά απαραίτητων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα καταστήματά της, ενώ εργάστηκε για την εύκολη διεξαγωγή των συναλλαγών μέσω εναλλακτικών ψηφιακών καναλιών.

- Advertisement -

Όπως καταδεικνύει η Έκθεση Βιωσιμότητας της Ελληνικής Τράπεζας για το 2020, η συμβολή της στην αντιμετώπισης της πανδημίας δεν περιορίστηκε στη διατήρηση της επιχειρησιακής της συνέχειας, αλλά επεκτάθηκε και στο κοινωνικό της έργο, αφού προχώρησε σε αριθμό καινοτόμων δράσεων, ενισχύοντας περαιτέρω την προσφορά της στην κυπριακή κοινωνία.

Τριετές πλάνο στήριξης της οικονομίας

Με στόχο τη στήριξη της οικονομίας, η Ελληνική Τράπεζα διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την κυβέρνηση, την Κεντρική Τράπεζα, το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και με άλλα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου, για την εφαρμογή στοχευμένων μέτρων ανακούφισης των νοικοκυριών από την πανδημική κρίση.

Ειδικότερα, από το μορατόριουμ αναστολής δόσεων που εφαρμόστηκε για στήριξη των δανειοληπτών εντός του 2020, υπολογίζεται ότι επωφελήθηκαν περίπου 21.100 πελάτες της, ενώ η Τράπεζα συμμετέχει και στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επιδότηση νέων στεγαστικών δανείων.

Στο πλευρό των πελατών της για μετάβαση στην ψηφιακή εποχή

Στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας και για σκοπούς προστασίας της δημόσιας υγείας, η Ελληνική Τράπεζα εφάρμοσε καινοτόμες ψηφιακές λύσεις και πλέον προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, οι οποίες υποκαθιστούν την ανάγκη για φυσική παρουσία στα καταστήματα.

Μάλιστα, προσμετρώντας την ανάγκη για εξοικείωση των πελατών της με τις ψηφιακές διαδικασίες, η Τράπεζα δημιούργησε τα Connect Corners, τα οποία είναι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι μέσα στα καταστήματά της, όπου το κοινό μπορεί να εκπαιδευτεί στη χρήση των ψηφιακών καναλιών.

Έμπρακτη στήριξη στην κοινωνία

Πέραν της στήριξης προς τους πελάτες της μέσω των διαφόρων μέτρων, η Ελληνική Τράπεζα έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη της προς κοινωνικά σύνολα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων, στήριξε την Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών χορηγώντας προστατευτικό εξοπλισμό σε επαγγελματίες υγείας, ενώ σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ψυχοθεραπευτών, συμμετείχε στη δημιουργία συμβουλευτικής τηλεφωνικής γραμμής, για άτομα που χρειάζονταν ψυχολογική στήριξη. Επιπρόσθετα, πρόσφερε οικονομική βοήθεια στον Ερυθρό Σταυρό για τη διασφάλιση βασικών ειδών σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που δεν μπορούσαν να εξέλθουν από την οικία τους, κατά τη διάρκεια των lockdown. Παράλληλα, η Ομάδα Εθελοντών της Τράπεζας συμμετείχε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για παράδοση τροφίμων και φαρμάκων στα σπίτια τους.

Νεολαία και εκπαίδευση

Στη διάρκεια της πανδημίας η Ελληνική Τράπεζα παρέμεινε πιστή στο πλάνο της για στήριξη της νέας γενιάς. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίστηκε το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Ελληνικής Τράπεζας «Jumpstart 2019-2023» στο πλαίσιο του οποίου 20 νέοι φοιτητές λαμβάνουν οικονομική στήριξη ύψους 2.000 ευρώ ετησίως ο καθένας για τις ακαδημαϊκές σπουδές τους.

Παράλληλα, επιβραβεύτηκαν μαθητές με υψηλές επιδόσεις στο πλαίσιο των μαθητικών βραβείων που απονέμει η Τράπεζα κάθε χρόνο, ενώ ενθαρρύνει με χορηγίες τη συμμετοχή μαθητών μας σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό. Ακόμη, με στόχο την προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στις νεαρές ηλικίες, στελέχη της Ελληνικής Τράπεζας συμμετείχαν ως μέντορες στα προγράμματα ‘More than Money’ και ‘Economics for Success’ στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, το ‘More than Money’ αποσκοπεί στην εξοικείωση των μαθητών με βασικές κοινωνικοοικονομικές έννοιες καθώς και με οικονομικές πρακτικές όπως η αποταμίευση. Συνολικά, 25 δημοτικά σχολεία σε όλη την Κύπρο, έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του 2020.

Πολιτισμός εν μέσω πανδημίας

Η Ελληνική Τράπεζα επέκτεινε τη στήριξη της σε εγχώριες πολιτιστικές πρωτοβουλίες εν μέσω πανδημίας. Συγκεκριμένα, χορήγησε την πρωτοβουλία «Μένουμε Σπίτι με το Παττίχειο», η οποία έφερε ψηφιακά τους καλλιτέχνες στα σπίτια του κοινού, προσφέροντας πολιτιστική διέξοδο και ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου, και δίνοντας ταυτόχρονα ευκαιρίες εργασίας σε ντόπιους καλλιτέχνες. Τέλος, η Τράπεζα στήριξε το Μουσείο Παραμυθιού, το οποίο εγκαινίασε την καινοτόμο πρωτοβουλία «Παραμύθια μέσω τηλεφώνου». Μέσω αυτής εθελοντές έδωσαν την ευκαιρία σε παιδάκια, από 3 έως 12 ετών, να ακούσουν τα αγαπημένα τους παραμύθια από το τηλέφωνο, όσο διάστημα ήταν κλειστά τα σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ