MC MEDIA NETWORK

Την Κυριακή 28 Μαΐου ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος

‘Compressport Atsas Mountain Race’ 1ος Ετήσιος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος

 

- Advertisement -

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ ως επίσημος διοργανωτής, η κοινότητα Αγίου Θεοδώρου Σολέας και μια μικρή ομάδα από ενθουσιώδεις εθελοντές με την αμέριστη συμπαράσταση της Compressport Cyprus και Compressport International ανάγγειλαν, τη διοργάνωση του πρώτου ετήσιου αγώνα ορεινού τρεξίματος ‘Compressport Atsas Mountain Race’, που θα πραγματοποιηθεί την ερχομένη Κυριακή  28 Μαΐου, στο γραφικό χωριό Άγιος Θεόδωρος Σολέας που βρίσκεται κτισμένο γύρω από τις όχθες του ποταμού Ατσά, σε μια απόσταση περίπου 57 χλμ. από τη Λευκωσία.

Η αρχική ιδέα της δημιουργίας του αγώνα ξεκίνησε από τη μεγάλη αγάπη της οργανωτικής ομάδας για τις υπαίθριες δραστηριότητες και τον αθλητισμό στη φύση. Η ενέργεια έχει παράλληλα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού ΟΛΑ τα έσοδα από τις εισπράξεις θα διατεθούν στον ΠΑΣΥΚΑΦ.

Για τους συμμετέχοντες αθλητές ο αγώνας αυτός θα είναι σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία. Θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους ανάμεσα σε πευκώδη και θα αποκαλύψουν τον πλούτο των ανθρώπινων δυνατοτήτων σ’ ένα αγώνα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά συνάμα γοητευτικό και περιπετειώδη, που κανένας φανατικός δρομέας ορεινού τρεξίματος δεν πρέπει να χάσει.

Αναμεσά σε αυτούς που θα σταθούν στη γραμμή εκκίνησης θα είναι και ο μεγάλος Έλληνας μαραθωνοδρόμος και πρωταθλητής ορεινού τρεξίματος, Δημήτρης Θεοδωρακάκος,  ο οποίος με τη συμμετοχή του ανεβάζει ακόμη περισσότερο το επίπεδο του αγώνα.

Οι λόγοι που κάνουν αυτόν τον αγώνα ξεχωριστό είναι πολλοί. Από άποψη καθαρά αγωνιστική, οι αθλητές και αθλήτριες κάθε επιπέδου μπορούν να βρουν έναν αγώνα στα μέτρα τους. Με αποστάσεις των 7  και 21 χιλιόμετρων και με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας κανείς δεν θα απογοητευτεί.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξαχθεί και παιδικός αγώνας 500 μέτρων που στόχο έχει να μυήσει τους μικρούς φίλους στο ορεινό τρέξιμο. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος και σε διάφορες ποικίλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες στην πλατεία του χωριού όπως βόλτες με γαϊδουράκια, face painting και πολλά αλλά.

Οι συμμετέχοντες αλλά και όλοι οι επισκέπτες, εκτός από τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μια «ανεξερεύνητη» γωνία της κυπριακής φύσης, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων του Αγίου Θεοδώρου, η προσφορά των οποίων είναι μεγάλη και  να γευθούν τοπικά εδέσματα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από ντόπιους εθελοντές.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ Αχιλλεούδη κατά την ομιλία της ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές που συμβάλουν καταλυτικά με την ενέργεια τους δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, εξυπηρετώντας απ’ όλα τα πόστα τους εκατοντάδες δρομείς, συνοδούς και επισκέπτες. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε και στον Επίτροπο Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κύριο Γιαννάκη,  ο οποίος έχει θέσει υπό την αιγίδα του τον αγώνα.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ ευχαριστεί θερμά  τον μέγα χορηγό του αγώνα Compressport Cyprus και Compressport International, τους χρυσούς χορηγούς IMER και AWOL, τους εθελοντές της ΕΤΕΑ, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομών, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τμήμα Δασών,  τις Ιατρικές Υπηρεσίες για την παραχώρηση ασθενοφόρου, τα Σωματεία ΕY-ZHN, ALL TERRAIN RUNNERS, ΑΠΟΕΛ ΔΡΟΜΕΙΣ, DRO.ME.A. RACING, τον Γυμναστικό Σύλλογο Στροβόλου ‘Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ’ και τους ΔΡΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ για τη συμμετοχή τους, καθώς και όλα τα ΜΜΕ  και όλους τους υποστηρικτές και συνεργάτες που συμμετέχουν στον αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ