Πολυτέλεια, άνεση και υπηρεσίες στα νέα αεροσκάφη A380 και B787 της Etihad Airways

Πολυτέλεια, άνεση και υπηρεσίες στα νέα αεροσκάφη A380 και B787 της Etihad Airways
  • Νέοι σύγχρονοι χώροι επιβατών στα αεροσκάφη τύπου A380 και B787 ανατρέπουν τα δεδομένα στον κλάδο των αερομεταφορών

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, παρουσίασε το εσωτερικό και τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται στα νέα αεροσκάφη τύπου Airbus A380 και Boeing 787 Dreamliner που σύντομα θα ενσωματωθούν στο στόλο της, συμπεριλαμβανομένου του «The Residence by Etihad™», του πιο πολυτελούς χώρου επιβατών στον αέρα. Με την είσοδο αυτών των νέων αεροσκαφών, η αεροπορική εταιρεία του Άμπου Ντάμπι θα επαναπροσδιορίσει τις κατηγορίες θέσεων των αεροσκαφών.

Η Etihad Airways έχει διαθέσει το άνω κατάστρωμα του A380 για τις premium καμπίνες της. Το The Residence, θα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της άνω καμπίνας στα A380, φιλοξενώντας ένα ή δύο άτομα, θα διαθέτει καθιστικό, ξεχωριστό υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, τουαλέτα και ντους. Οι επισκέπτες στο The Residence θα έχουν επίσης προσωπικό μπάτλερ. Το A380 θα διαθέτει επίσης τα επαναστατικά Διαμερίσματα Α’ Θέσης (First Apartments), τα οποία θα είναι πλήρως ιδιωτικές σουίτες με ξεχωριστό lounge κάθισμα ανακλινόμενο σε κρεβάτι πλήρους μήκους, καθώς και mini – bar και ντουλάπα. Στο Boeing 787, η Etihad Airways έχει σχεδιάσει μια ενισχυμένη Πρώτη Σουίτα, προσθέτοντας πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως ένα παγωμένο mini – bar. Το Business Studio και η Economy Smart Seat θα διατεθούν τόσο στο Α380, όσο και στο 787.

Τα αποκαλυπτήρια των νέων καμπίνων και προσφερόμενων υπηρεσιών εν πτήση παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε ειδική εκδήλωση στο Άμπου Ντάμπι, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της Etihad Airways για περαιτέρω μετατροπή της εμπειρίας αεροπορικού ταξιδιού, κάνοντας της ακόμη πιο αξιόλογη.

Ο κ. James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: «Οι νέοι  αυτοί χώροι επιβατών θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών εν πτήση διαμορφώνοντας παράλληλα τις απαιτήσεις των ταξιδιωτών σε σχέση με την άνεση και πολυτέλεια στα αεροσκάφη. Τα αεροσκάφη A380 και B787 της Etihad Airways θα προσφέρουν τις πιο προηγμένες καμπίνες του κλάδου αερομεταφορών, ​​συναντώντας τις απαιτήσεις των ταξιδιωτών σε σχέση με την ποικιλία, το εύρος τιμών και του προσφερόμενου αριθμού θέσεων. Αυτό θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε προϊόντα απαράμιλλης ποιότητας και στυλ, σε ανταγωνιστικές τιμές σε όλων των τύπων καμπίνες».

Το 2008, η Etihad Airways αναγνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει μια ενιαία υπηρεσία σχεδιασμού που θα μπορούσε να παραδώσει το όραμά της για τις νέες καμπίνες, ίδρυσε την κοινοπραξία Etihad Design Consortium (EDC), συγκεντρώνοντας τις τρεις κορυφαίες εταιρείες σχεδιασμού,  Acumen, Factorydesign και Honour Branding για την ανάπτυξη καινοτόμων καμπίνων και σχεδιασμού  καθίσματος για τα νέου τύπου αεροσκάφη του στόλου της. Στα πλαίσια της προεργασίας, η EDC συνεργάστηκε με τη Promise Communispace για τη διενέργεια μιας εκτεταμένης έρευνας καταναλωτών στο Αμπού Ντάμπι, το Σύδνεϋ, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, με στόχο την κατανόηση των στοιχείων που συνθέτουν την «τέλεια πτήση», ζητώντας από τους καταναλωτές να βοηθήσουν στο σχεδιασμό της ιδανικής αεροπορικής εταιρείας. Το 80% του νέου προϊόντος που θα προσφέρει η Etihad Airways αποτελεί άμεσο αποτέλεσμα των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν στις εν λόγω έρευνες.

Όραμα του σχεδιασμού της Etihad Airways ήταν να φέρει τη μοναδικότητα και την αποκλειστικότητα της πολυτελούς εμπειρίας ενός boutique ξενοδοχείου, στον ουρανό, με τρόπο που να αγκαλιάζει τον Αραβικό μοντερνισμό, συνδυάζοντας τις παραδόσεις της περιοχής με το σύγχρονο σχέδιο.

Σε αυτά τα νέου τύπου αεροσκάφη που θα ενσωματωθούν στο στόλο της, η Etihad Airways θα παρουσιάσει το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ψυχαγωγίας Panasonic EX3, παρέχοντας περισσότερες από 750 ώρες on-demand ψυχαγωγίας, βελτιωμένης εμπειρίας παιχνιδιού και οθόνες υψηλής ευκρίνειας σε όλες τις καμπίνες. Το σύστημα διαθέτει οθόνη αφής, προσφέροντας μια πρόσθετη οθόνη που μεγιστοποιεί την εμπειρία ψυχαγωγίας των ταξιδιωτών, αφού τους επιτρέπει να παίξουν παιχνίδια ή να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του ταξιδιού τους μέσω γραφικών και χάρτη, παρακολουθώντας παράλληλα μια ταινία. Ακουστικά ακύρωσης θορύβου παρέχονται σε όλες τις καμπίνες, με ενσωματωμένες υποδοχές ήχου που εξασφαλίζουν την καλύτερη ποιότητα ήχου. Τα A380 του στόλου της Etihad Airways θα προσφέρουν πλήρη σύνδεση με την κινητή τηλεφωνία. Τόσο τα A380, όσο και τα B787 θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα Wi-Fi.