«Αέρας ελευθερίας» για Βέργα, Σαρίκα, Βασιλείου και Μαληκκίδη, διαμαρτυρία στις Φυλακές

«Αέρας ελευθερίας» για Βέργα, Σαρίκα, Βασιλείου και Μαληκκίδη, διαμαρτυρία στις Φυλακές

Και οι τέσσερις αποφυλακίστηκαν πρόωρα μετά από σχετική αίτηση που υπέβαλαν προς το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ`Αδεία στη βάση της νομοθεσίας που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές πραγματοποίησαν το απόγευμα ειρηνική διαμαρτυρία για ευνοϊκή μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν, όπως καταγγέλλουν, οι επώνυμοι κρατούμενοι που υποβάλλουν αιτήσεις αποφυλάκισης από το Συμβούλιο.

Οι κρατούμενοι κρατούσαν και πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Απαιτούμε ίση μεταχείριση», «Έχουμε κι εμείς οικογένειες», «Θέλουμε και εμείς μια δεύτερη ευκαιρία», «Μην εμπαίζετε τις οικογένειες των καταδίκων» και «Ίση μεταχείριση στο Parole».

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, με ανακοίνωση του, αναφέρει ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα από την Πολιτεία σε σχέση με το Συμβούλιο Αποφυλάκισης, σημειώνοντας ότι «παρουσιάζεται η εικόνα, με βάση τη σχετική νομοθεσία όπως έχει διαμορφωθεί, κατάδικοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα περιλαμβανομένης και διαφθοράς, να αποφυλακίζονται σωρηδόν προτού κάποιοι καν εκτίσουν το ήμισυ της ποινής, την οποία τους είχε επιβάλει το αρμόδιο Δικαστήριο”. Πηγή: ΚΥΠΕ

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

About Author